Projekt Plníme přání seniorům
jde do finále. Nepromeškejte ho!

Projekt Plníme přání seniorům
jde do finále. Nepromeškejte ho!

18. 2. 2015

Osmadvacátý únor je poslední den, kdy mohou senioři, kluby seniorů nebo zařízení pečující o seniory zaslat svá přání do projektu Plníme přání seniorům. Tato iniciativa vznikla díky spolupráci společnosti Sodexo s neziskovou organizací Diakonie ČCE, Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR a SenSen Konta Bariéry a snaží se podporovat seniory v jejich zájmech, koníčcích a v aktivním trávení volného času.

Přání je možné zaslat prostřednictvím formuláře na webových stránkách projektu www.plnime-prani-seniorum.cz. Po 28. únoru budou ze všech doručených přání vybráni finalisté, jejichž sny se organizátoři pokusí splnit. V dubnu 2015 pak bude vyhlášena veřejná sbírka a dárci z řad veřejnosti mohou svým darem podpořit přání, které je jim blízké. Sodexo, jako iniciátor sbírky, navíc zdvojnásobí každý příspěvek, takže šance na splnění je opravdu vysoká. Od svého počátku umožnil projekt Plníme přání seniorům věnovat téměř 1,9 milionu korun na podporu aktivního života seniorů a splnit skoro osmdesát životních snů.

A jaká přání to konkrétně byla? Tak například díky loňskému ročníku projektu se paní Hana opět vrátila ke svému koníčku z mládí – malování, klienti Domova pro seniory v Náměšti nad Oslavou získali vyvýšené truhlíky pro pěstování bylinek a zeleniny, senioři z Domova v Unhošti mají nové hole na nordic walking. Pan Stanislav z Fulneku jezdí na novém elektrickém kole a může opět navštěvovat svou rodinu i přátele a kyjovští senioři získali novou keramickou dílnu. A takových příkladů je mnoho dalších.

Plníme přání seniorům
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.