O Františkových Lázních,
o mně a zralých modelkách

O Františkových Lázních,
o mně a zralých modelkách

2. 11. 2015

Františkovy Lázně se dají zařadit mezi světové lázně, díky svým stavebním řešením, architekturou a koncepcí zeleně. A tak, když procházíte zmíněnými lázněmi, máte pocit, že vás obklopují gotické nebo renesanční vily a paláce. Pokud znáte i historii Karlových Varů, Mariánských Lázní, Jáchymova, tak víte, že jsou to naše nejkrásnější západočeské lázně. Jsou krajem s bohatou historií, léčebnými prameny, úchvatnou přírodou a laskavými lidmi, ideální pro dovolenou a léčení. A vysoko na žebříčku jsou to právě Františkovy Lázně se svou rodinnou atmosférou.

V poetické rovině leží tichý a někdy i rušný svět žlutobílých lázeňských domů, pramenů a kolonád roztroušených v moři zelených parků, s tryskajícími vodotrysky, jež se staly chloubou lázní. Pestrých květin na záhonech vysázených, kam jen oko dohlédne a v záři sluncem zalitého nebe na jaře, v létě i na podzim. Že okouzlily i Goetha a jiné významné osobnosti, to vám nemusím připomínat. O tom jste tady někteří psali. Dnes se tu setkávají všichni, kdo chtějí alespoň na pár dní vysadit z hektického a někdy stereotypního rytmu každodenního života.

Ve Františkových Lázních nejsem poprvé, někdy před 20 lety jsem lázně dostala po operaci. Lázně jsou daleko od mého domova, ale staly se pro mne srdeční záležitostí. Nejezdím tam každým rokem, jednou za tři roky a mám tam soustu známých žen z mého oboru. Letos i vloni jsem je absolvovala po roce na tři týdny.

Jsem skromná, i když tak navenek nepůsobím, přirozená a na nic si nehraji. Doma nechodím ani ke kadeřnici, na kosmetiku, pedikůru, nevyhledávám masáže, a tak si za ušetřené peníze dopřeju trochu luxusu a nechám se opečovávat a hýčkat různými druhy procedůr, které nabízí lázeňská léčba. Železité a uhličité koupele, parafínové a rašelinové zábaly, masáže, nevynechám odborného terapeuta.

A to vám řeknu, to si teda užívám. Kromě toho ve volném čase brouzdám parkem, zastavím se v cukrárně, kavárně na kafíčko. Také tam bývá hodně koncertů, navštívím dvakrát za pobyt i divadlo. V letním kině bývají různé druhy kapel a večer si zajdu s dlouholetou kámarádkou na taneček.

Doma jezdím stále na kole, takže moje oblečení je poněkud sportovnějšího rázu, i když mám ráda romantcké oblečení, sice už asi nevhodné k mému věku. Ale proč ne? Každý se cítíme dobře v něčem jiném, co si myslíme, že vypadá dobře a sluší nám.

Tušila jsem, že na žádnou módní přehlídku nebudu vybrána, ale ve skrytu duše jsem si říkala, že se třeba štěstí usměje i na mne. Snad bych to pochopila, kdybych seděla na chvostu modelek, ale takto? Dle hlasování čtenářů mne to zaráží a udivuje. Jsem snad někomu tak nesympatická či jsou v tom jiné důvody? Měla bych si nechat sestřihnout vlasy, přibrat 20 kg, chodit shrbená? Nebo je to jen pro vyvolené? Snad se mýlím...

Proto jsem pořídila pár fotografií z Františkových Lázní, kde jsem po dobu tří týdnů za dámu, a módní přehlídka může začít. Domů se vracím opět jako venkovanka. Však posudte sami, jestli jsem ještě nedozralá modelka, nebo už značně přezrálá venkovanka. Co vy na to?

Jsou to jen fotky bez vizážistky, kadeřnice, kostymérky a bez retuše, ale video to není, milé dámy, takto mne fotografovala moje kamarádka. Ale za těch let, co se známe, už jí to celkem jde.

Hádanka: Kde se nachází toto krásné sousoší? Už někteří víte?

 

Poznámka redakce: Paní Várošová, při výběru modelek dáváme přednost dámám, které jsou z místa nebo z okolí konání přehlídky. Váš zájem registrujeme, jsme jím potěšeni a budeme na Vás myslet. Zájemkyň je opravdu hodně, a není v našich silách rychle vyhovět všem. Děkujeme za pochopení.

Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.