Konec listopadu bude
teplý, v prosinci se ochladí

Konec listopadu bude
teplý, v prosinci se ochladí

15. 11. 2015

Po teplotně rekordních minulých dnech bude nadprůměrně teplý i konec listopadu. Přijde také silný vítr. Až prosinec zřejmě přinese ochlazení, vyplývá z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V celé republice již od začátku listopadu opakovaně padaly teplotní rekordy, na některých místech rtuť vystoupala i nad 20 stupňů. Teplotně nadprůměrné budou podle meteorologů příští čtyři týdny od 16. listopadu do 13. prosince.

„Po extrémně teplém 46. týdnu od 9. do 15. listopadu bude pokračovat i v následujícím týdnu velmi teplé a větrné počasí, až ke konci týdne se bude výrazněji ochlazovat. Přesto zůstanou teploty nad úrovní dlouhodobých průměrů,“ sdělili pracovníci ČHMÚ. „Až druhá polovina předpovídaného období by měla mít teploty blízko normálním hodnotám pro danou roční dobu,“ doplnili.

Průměry denních teplot budou podle meteorologů v následujícím týdnu kolem devíti stupňů a horní hranice rozpětí asi na 12 stupních. V dalších týdnech bude průměr již klesat od pěti po zhruba tři stupně Celsia. Množství srážek bude pravděpodobně v celém období spíše průměrné, jen v závěru listopadu by mohlo být srážek více.

Autor: Redakce
Hodnocení:
(3 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%