Karel Gott je doma, ale čeká ho další léčba

Karel Gott je doma, ale čeká ho další léčba

18. 11. 2015

Lékaři v úterý propustili zpěváka Karla Gotta ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde zahájil léčbu zhoubného nádorového onemocnění mízních uzlin. Během tří týdnů hospitalizace podstoupil šestasedmdesátiletý Gott první dávku chemoterapie, další fáze onkologické léčby ho čeká za několik dní.

„Karel Gott podstoupil první fázi chemoterapie, v nemocnici strávil tři týdny a včera ho lékaři propustili do domácího ošetřování. Další fáze onkologické léčby bude pokračovat za několik dní opět při hospitalizaci,“ uvedla jeho mluvčí Aneta Stolzová. Poděkovala současně všem za podporu a požádala média, aby s ohledem na zdravotní stav a průběh léčby i nadále respektovala soukromí Gotta i jeho rodiny.

Lékaři začátkem listopadu oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Zjistili to při operaci náhlé příhody břišní, které se zpěvák podrobil několik dní předtím v Institutu klinické a experimentální medicíny. Zpěvák ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu na hematologické klinice Všeobecné fakultní nemocnice. Karel Gott kvůli onemocnění zrušil své naplánované koncerty. Ihned po oznámení jeho zdravotního stavu mu rychlé uzdravení a hodně sil při zvládání těžké nemoci přáli známé osobnosti, fanoušci v Česku i zahraničí či lidé, které také bojují s rakovinou.

Nejslavnější český zpěvák populární hudby se na hudební scéně pohybuje už od 50. let.

hudební legendy Karel Gott rakovina
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.7 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.