Moje příprava na vánoční svátky

Moje příprava na vánoční svátky

29. 11. 2015

Vím, že mi někdo z vás opět napíše, že se lituji a přeháním a že vy takové problémy nemáte, protože vás finanční situace tak netíží. Věřte, že jsem ráda a že vám to přeji. Prosím, berte to tedy jako nadsázku, i když se pod tím pravda krčí. Možná ale, že je to pro nějaké důchodce rada, jak ušetřit.

Já nebudu kupovat stromeček (ušetřím) a už jsem si vyhlédla, kde si v lese opařím pár větví. Nikdo to nepozná a já si zachovám ve svém bytečku přece jenom vůni vánoc. Pověsím na větvičky poslední ozdoby, co se za ta léta ještě nerozbily. Elekrické svíčky, i když je mám, nezapnu (ušetřím energii).

Nebudu péct, ani kupovat žádné cukroví. Stejně se po sladkém tloustne. Zbytečně nebudu uklízet, drogerie také něco stojí, nikdo nepříjde, aby mě pomluvil. Vánoční dárky nesháním. Naši všechno mají a i když nemají, tak to nepotřebují. Ať se naučí radovat z maličkostí jako já. Jenom svému pejskovi jsem koupila malou pískací hračku. Bude mít radost a já taky.

Neprší na mne a je tu docela, když se zabalím do dek, teplo. Radiátory jsem ztlumila na minimum. Jsem alespoň docela otužilá. Vánoční svátky si užiji v tichu a pohodě. Ráno si přispím, abych nemusela svítit. Když budu vstávat po deváté hodině, ušetřím za snídani. Stejně je přejídání nezdravé, a tak ušetřím i za doktora.

Po lehkém obědě jdu opět spát, aby si staré tělo odpočinulo.

Na Silvestra a Nový rok opět nic nechystám, ze stejných důvodů jako na vánoce. Novoroční přípitek vyřeším zázvorovým čajem. Opět udělám něco pro zdraví. Pokud mě silvestrovské petardy nechají k ránu usnout, přivítám odpočatá Nový rok.

Těším se, protože dostanu od státu peněžní příspěvek. Určitě si něco mimořádného koupím. Třeba teplejší bačkory, nějak mi nohy od podlahy studí.

No a když všechno přežiju, jistě si zasloužím obdiv a věčnou vzpomínku. Tak hezké svátky všem!

 

Vánoce
Hodnocení:
(4 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%