Pórkovo - sýrová polévka s masovými kuličkami

Pórkovo - sýrová polévka s masovými kuličkami

12. 2. 2016

Rád bych Vám dnes nabídl recept na polévku, kterou jsem si dovezl od přátel se sousedního Polska. Kdo vyzkouší, bude mile překvapen.

Suroviny:

Budeme potřebovat: misku nakrájeného pórku, ½ kg mletého masa, 5-6 cibule dle velkosti, dva měkké sýry, kuřecí vývar, sádlo, sůl, pepř, 1 vejce, hl. mouku, strouhanku, mrkev

Postup:

Nejdříve si pokrájíme všechnu cibuli. Větší část dáme do hrnce, asi 2litrového na kousek sádla osmažit cibulku. Po 5 minutách přidáme i pokrájený pórek. Společně smažíme ještě asi 10 minut. Pak zalijeme kuřecím vývarem. Kdo nemá po ruce, přidá 1 kostku kuřecího bujonu.

Jak polévka zavaří, přidáme dva měkké sýry, aby se celé rozpustily. Mezi tím si z mletého masa vezmeme jen 1/3, to nám bude stačit.

Druhou část cibulky si osmažíme na pánvi do zlatova a přidáme k masu do misky.  Mleté maso osolíme, opepříme, dáme jedno vejce a trochu strouhanky, aby nebyly tuhé, spíše měkčí. Důkladně promícháme a navlhčenými dlaněmi, vyrobíme malé masové kuličky. Jednu po druhé obalíme v hladké mouce.

Polévku tyčovým mixérem rozšleháme a nakonec opatrně vložíme do polévky jednu po druhé masové kuličky. Ještě můžeme přistrouhat na struhadle trochu mrkvičky na barvu. Necháme chvíli povařit a podáváme.

Přeji dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.