Dove pomáhá českým ženám získat sebedůvěru
ILUSTRAČNÍ FOTO: ingimage.com

Dove pomáhá českým ženám získat sebedůvěru

12. 2. 2016

Aktuální průzkum kosmetické značky Dove se zaměřil na to, jak se vnímají a hodnotí české ženy. Jeho výsledky odhalily, že jim chybí sebevědomí. Pouze procento respondentek se dokáže popsat jako krásné. Nejčastěji se naopak hodnotí coby průměrné (22 %). Navzdory tomu se ale v téměř 70 % ztotožňují s tvrzením, že většina žen neví, jak krásné ve skutečnosti jsou. Dove proto chce svým novým lokálním projektem Jsme krásné inspirovat Češky ke změně. Prvním krokem k získání sebedůvěry, který doporučují i psychologové, je totiž naučit se sama sebe pochválit.

České ženy si nevěří

„Člověk si musí uvědomit, kdo je, a být na to hrdý. Pokud máme rádi sebe sama po fyzické i psychické stránce, pak jsme zdravě sebevědomí. Když jsme naopak nespokojeni a hodnotíme se kriticky, hromadí se v nás negativní emoce a stres, který má zásadní dopad i na naše zdraví,“ uvedla psycholožka Jitka Nesnídalová.

Dove spustil webovou stránku www.jsmekrasne.cz, prostřednictvím níž chce inspirovat české ženy ke změně svého, často nepřiměřeně kritického, hodnocení. „S kladným ohodnocením sebe sama má potíže většina Češek. Ať už kvůli tomu, jaké vzorce si nesou z dětství, kvůli společenským vlivům, ale i tlaku, který na sebe vyvíjejí samy. Vhodným řešením je technika tzv. afirmací (pozitivních tvrzení) neboli malých každodenních činností, jež posílí naši sebedůvěru. Pomůže například, když si žena nahlas každé ráno upřímně řekne, že jí to sluší,“ shrnula Nesnídalová.

Na webové stránce mohou ženy sdílet své příběhy, ozdobit si facebookovou profilovou fotografii zlatou holubicí i za svou odvahu získávat odměny od značky Dove. Projekt vyvrcholí v září 2016, kdy Dove vyhlásí, kolik českých žen si je už vědomo své krásy.

A jak tedy získat sebedůvěru? Tady pět tipů psycholožky Nesnídalové:

1. Naučte se upřímně pochválit

Sepište si každý večer seznam věcí, které se Vám povedly a za něž jste vděčná. Navíc, budete-li upřímně chválit ostatní, chvála se Vám bude vracet jako bumerang.

2. Každodenní afirmace

Afirmace, neboli pozitivní tvrzení, je technika, která při každodenním využívání pomůže nejen získat sebedůvěru, ale i posunout se kupředu a docílit tak životní spokojenosti.

3. Mějte se ráda

Pokud má žena ráda sama sebe, pak i její sebevědomí je zdravé. Nezaměřujte se na to, co si o Vás myslí ostatní nebo okolí. Důvěřujte sama v sebe, nestyďte se za své názory, za svoji osobnost, ale naopak si užívejte toho, kým jste.

4. Nekritizujte se

Přestaňte se kritizovat. Nekritizujte ani druhé a nebojte se jejich kritiky. Chovejte se k ostatním tak, jak byste si přála, aby se chovali k Vám.

5. Zastavte se a buďte pozitivní

Nikam se nehoňte. Pochopte, že nejcennější okamžik je teď a tady. Nešťourejte se v minulosti a nemějte strach z budoucnosti. Užívejte si každý den.

 

sebevědomí ženy životní postoj
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%