Fotoreportáž: Dubnové proměny
FOTO: autorka

Fotoreportáž: Dubnové proměny

14. 4. 2016

Duben je měsíc bláznivý, začíná aprílem a to všichni víme, že je den na různé taškařice, kanadské žertíky a různé vylomeniny. Přiznám se, že jsem aprílovým žertíkům nikdy moc neholdovala. Ne, že bych byla nějaký morous, ale prostě je to tak.

Duben sám o sobě s námi taky umí pěkně laškovat. Sluníčko a jarní počasí klidně během chvilky vystřídá třeba chumelenice. Ale to je přece v pořádku, duben na to má prostě právo. Když se však pozorně rozhlédnete při procházce, zjistíte, že duben je měsíc proměn.

Kde včera ještě byly holé větvičky keřů, se dnes zelenají první lístky, na stráni rozkvetla první trnka, sasanky vystrčily své hlavičky, ty bílé následují vzápětí žluté. A co teprve ptačí říše. Ze všech stran se hlasí pěvci s nádherným repertoárem.

Na hnízdištích začínají hnízdit labutě, zatímco žáby se pilně páří, aby za měsíc začaly klást svá vajíčka. Příroda se probouzí.
A pak příletí čápi. Sláva! Prázdná hnízda, umně postavená, přečkají roky, přivítají své stálé obyvatele. Trochu je poopraví, tu přiloží větvičku, tu ucpou díru trsem suché trávy a může se bydlet. Ouha! Ale co když se do hnízda nastěhuje drzý uchvatitel a ty domácí tam nechce za žádnou cenu pustit. Jak to dopadne, to vám zatím neřeknu – možná až za pár dní.

Pojďte se podívat, máte-li chuť, na dubnové proměny zachycené mým fotoaparátem.

fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%