Stavění májky - společenská událost
FOTO: autorka

Stavění májky - společenská událost

2. 5. 2016

V našem malém městě patří stavění májky mezi společenské akce, zrovna tak jako stavění vánočního stromu nebo reprezentační ples města. 

Dneska se konečně udělalo hezky a relativně teplo proti dnům předešlým, tak se na našem náměstí sešlo mnoho lidí. Hlavně těch ze sídliště, kteří nemají kde si udělat vlastní oheň a opéci buřtíky.

Také přišli rodiče a příbuzní našich mažoretek. Kroužek je zde otevřen teprve od října 2015, ale děvčátek, které okouzlil tento taneční sport, je zde mnoho. Ty dneska vystupovaly na náměstí a jejich vystoupení bylo opravdu krásné. Holčičky jsou tam od školkového věku až po vyšší ročníky základní školy. 

Na našem náměstí zakotvilo pár stánkařů s perníkovými srdci, cukrovou vatou a také hasiči postavili stan a opékali nezbytné klobásy, které jste mohli zapít pivem i nějakým nealko.

Muziku, jako na všech společenských akcích u nás, zajistila školní dechovka, patřící pod ZUŠ Toužim.

Po vystoupení mažoretek a několika skladbách dechovky konečně došlo na samotnou májku. Její stavění měli na starosti dobrovolní hasiči našeho města.

Viděla jsem tutu akci na živo poprvé a docela mě překvapilo, že postavit májku není žádná sranda. Asi deseti chlapům v hasičské uniformě to trvalo bezmála půl hodiny.

Přiletělo se na to podívat i hejno holubů, kteří sídlí z druhé strany náměstí. Jen naši čápi měli dnes jiné starosti. Odpoledne jsem je přistihla při páření :-).

Myslím, že se společenská akce v našem městě povedla, a věříme, že nám májku přes noc nikdo neuřízne, jak tomu bylo po tři minulé roky.

Hudlenka

Můj příběh tradice
Hodnocení:
(4.6 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%