YOU MAKE ME CRAZY aneb střípky z festivalu "Divadlo evropských regionů"
FOTO: archiv autorky

YOU MAKE ME CRAZY aneb střípky z festivalu "Divadlo evropských regionů"

25. 6. 2016

"You make me crazy," zpívá Martin Růža jak o život a i pro jeho silný, operní drezůrou vyškolený hlas je to docela fuška prosadit se proti cca 20člennému, fantasticky hrajícímu big bandu Factorial!Orchestra. Bože, to je nářez, až se zdi Klicperáku a přilehlých budov třesou!

Právě skončilo divadelní představení na hlavní scéně, takže i terasa nad hlavním vchodem je plná naslouchajích lidí; trochu závidím- mají teď to malý náměstíčko před divadlem a otevřenou kruhovou scénu s kapelou jak na dlani- všude je natřískáno, že by ani pověstný špendlik nepropad.

Zavírám oči, a začínám se poddávat rytmu. A už v tom zase lítám: má náhle 20letá duše se snaží osvobodit z vězení toho mýho 60letého těla, snaží se umlčet tu starou vevnitř, co jí šeptá: "Co zas blbneš, nebuď trapná, podívej se do občanky a chovej se jako distinguovaná dáma v letech!"

Na moment se opatrně rozhlídnu, jestli to moje rytmický vlnění snad nevzbudilo nějaké pohoršení- kdepak, všichni bez rozdílu věku si to užívají stejně jako já, bez zábran, všichni jsme happy, všichni jsme jedna velká rodina fanoušků týhle muziky.

Ať žije Open Air Festival - zítra vyrazím do ulic zas!

.......

Včera mi přišla emailem od jistého seniorského sdružení, jehož jsem členem, pozvánka na společenský potlach pro tzv. dříve narozené. Koukám na program: Karel Štědrý, Petr Rezek, Hanička Zagorová, Eva Pilarová... hm, Pilarka promine, ta je výjimkou v týhle sešlosti, ale na ty ostatní bych nešla ani omylem, ani zadarmo, ani v devadesáti, protože:

Mý srdce bije v rytmu jazzu, jazz-rocku, dixielandu a dalších jeho podobách - prostě ALL THAT JAZZ!

 

A propó- už jste někdy byli v hradeckým jazzovým klubu Satchmo?


hudba
Hodnocení:
(4.5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.