Jak jsem si užila cenu portálu i60 v lázních Dudince
FOTO: autorka

Jak jsem si užila cenu portálu i60 v lázních Dudince

26. 7. 2016

Jak jsem užila mini medical v lázních Dudince od společnosti Czech Holidays, věnovaný portálem i60?

Cesta byla zdlouhavá, se 3 přestupy, a trvala téměř 12 hodin i s ubytováním v hotelu Rubín, osprchovat a šup, šup na večeři s posezením v lobby baru při poslechu živé hudby (houslí a kytary).

Dudince je nejmenší slovenské město s 1 500 obyvateli. Leží v nitranské nížině, nedaleko maďarských hranic. Jde o mladé lázně s minerální léčivou vodou (oxid uhličitý a sirovodík). Využívá se ke snížení vysokého krevního tlaku a léčbě pohybového aparátu v hotelích Rubín, Smaragd, Diamant a Minerál. Tuto léčivou vodu znali však již Římané a vytesávali jámy v travertinech na své choroby a zranění. Areál hotelu Rubín byl zrekonstruován, je sedmipatrový, má určité bloky přízemí a 1. patro na procedury, dostanete i mapu.

Druhý den nástup u lékaře a následoval rozpis 7 procedur šitých na míru. Pro mne byla zajímavá vanová koupel s CO2, kdy na Vás nasedaly šimrající bublinky (jehličky), které se nestíraly a vstřebaly se do organismu, následoval suchý ovin, odpočinek.

Snídaně byly vydatné, například klobásy s hrachem, celé plechy nakrájené pizzy, sýry, salámy, zelenina a na kostky nakrájené melouny, a kdo chtěl sladké pokrmy, káva, čaj a džus.

Oběd např. fazolovo-kukuřičná polévka a kroupy s jáhlovými karbanátky polité smetanovo-růžičkovou kapustou. Večeře např. maďarský perkelt s haluškami.

Senioři mluví slovensky i maďarsky. Dříve byly hranice Maďarska až po Levicu. Také jsem navštívíla kostel sv. Pany Marie, kde se konaly bohuslužby každý den v 19 hodin. Přišlo téměř 100 lidí, kteří nahlas zpívali a modlili se. Procházkou parkem jsem ochutnala minerální vodu s teplotou 27 stupňů.

A moje shrnutí pobytu: personál vstřícný, služby pečlivé, dobré jídlo (pro zajímavost káva v baru 1.10 EURO). Škoda, že procestujete skoro 2 dny a zbývá na oddych tak krátký čas.

 

 

 

 

cestování lázně
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%