Tip na výlet s vnoučaty: Fajnpark v Chlumci nad Cidlinou
FOTO: autorka

Tip na výlet s vnoučaty: Fajnpark v Chlumci nad Cidlinou

15. 8. 2016

Všem babičkám a dědečkům!

Nafasovali jste vnoučata a už jste vyčerpali všechny osvědčené možnosti , jak ty divochy zabavit? Vyskytujete se v Královéhradeckém kraji nebo někde poblíž? Chcete program pro sebe a vnoučata na celý den a nepřijít přitom o nervy a poslední zbytky energie, co vám po týdnu s nimi zbývají?

Pak vřele doporučuju úplně nový outdorový (pod širým nebem) zábavně-sportovní areál pro děti všeho věku, od batolat po puberťáky - vyřádí se tam za půl dne takovým způsobem, že vám zaručeně při zpáteční cestě autem domů do 5 minut na zadním sedadle upadnou do "komatu" a budit je budete až v cíli.

Základní info o areálu najdete na www.fajnpark.cz včetně ceníku, otevírací doby, seznamu atrakcí, denního programu divadélka pro děti, fotogalerie atp.

Atrakce:

"Hopsálkov" - všechny možný nafukovačky typu skákací hrad, trampolíny malé i ty velké, s uvazovacimi popruhy, ve kterých děti kvičí radostí do jaké výšky je to vynese!

"Bosov"- tak tady si užijou i dospělí- poměrně velká část areálu pojatá v duchu "chodit bos je zdravé", tj. hned za branou se musíte zout a bosky jdete s dětmi po cestě vysypané částečně pískem, ale i malými kamínky, což je opravdu přijemné; taky to je jediná, nečekaně klidná, až skoro tichá část celého areálu; cestou zdoláváte tělocvičná nářadí vyrobená ze dřeva - různé kladiny, kláda přes lehce bažinatou malou tůňku, provazochodectvi apod.,  vycachtáte se dle libosti v malým rybníčku, míjíte minizoo s osly a nějakými sudokopytníky až vyjdete před další atrakcí, a tou je:

"Dinopark"- tak ten je hodně dobrý, popisovat nemá cenu, to se musí vidět a hlavně slyšet- ty prehistorický potvory nejen že vypadají jako živé (taky se hýbou), ale hlavně pěkně řvou!

"Indiánská vesnice"- cca 6 wigvamů uvnitř s tamtamy- žádný dítě pochopitelně neodolá a zabubnuje si, takže to tam pořád duní jak v  hip-hopovým kempu.

"Mini město"- pro nejmenší 2-3leté prcky - barevné plastové domečky, cesty, odrážedla, mlhoviště, kuchyňky

"Autodráhy" - zase troje podle velikosti a zdatnosti malého řidiče - malá dráha pro předškoláky, lítající talíře pro školáky a safari čtyřkolky, které ale musí řídit jeden dospělý- tam jsem se nedostala, pořád fronta.

Tzv."Střílečky"- děti po sobě střílí z malých kulometů buď na vodu nebo molitanové míčky- taky věčný nával!

Krom toho tu najdete velké plážové hřiště s pískem, kde se můžete vyblbnout při zábavě zvané "zorbing" (vlezete do průhledného nafukovacího balónu a kutálíte se po písku), nebo jen tak si dát plážový fotbálek nebo zapinkat.

Možná vás už teď z toho výčtu atrakcí a předpokládané hlučnosti prostředí dopředu rozbolela hlava (desítky dětí tam neustále výskají radostí, mrňousové každou chvíli bečí, když upadnou na kokos), ale věřte, není to tak hrozné,

Myslí tam totiž i na pohodlí a relax dospělého doprovodu. V areálu najdete několik stinných občerstvovacích oáz, odkud pohodlně usazeni (u autodromů si dokonce můžete lehnout na lehátka do stínu stromů!), s vychlazeným nápojem před sebou monitorujete pohyb vám svěřeného potomstva- pokud to tedy stíháte- ty potvory mrňavý jsou rychlý jako blesk a hlavně! je jich tam moc najednou. Apropó doporučuju z těchto důvodů mrňousům navléknou nějaké hodně nápadné ošacení neonových barev, ať se zbytečné nestresujete, že jste zase ztratili dítě!

Pokud se tam vydáte , počítejte cca s 1 hodinou na každou atrakci, takže celkově s cca 5-6 hodinovým pobytem- jinak si to děcka neužijou!

Myslím, že za vstupné 190,- Kč ( důchodci nad 65 za 160,-) se vám dostane maxima zábavy (uvnitř sice můžete přijít o dalších pár stovek za občerstvení, takže doporučuju svačinu + pití pro děcka s sebou, nechcete-li tam prošustrovat důchod)-jinak všechny dostupné atrakce uvnitř jsou již v ceně vstupného, tedy free!

Tak udělejte radost svým vnoučatům a vyražte na výlet!

Ještě pár fotek - zase se to z neznámých důvodů nahrálo 2x a já už nemám čas hledat řešení..

vnoučata zábava
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.