Zase pražská MHD
Ilustrační foto: pixabay.com

Zase pražská MHD

25. 9. 2016

Prázdniny jsou fuč a tak musím opět jezdit hromadnou dopravou, jako její dosud neposkvrněný hrdina.

Nasedl jsem dnes do metra, do obvyklého hrobového mlčení pražských cestujících. Tentokrát bylo ve vagonu ale hlučněji. Seděla tam mladá selka, jenom trochu šílená. Trpěla samomluvu, hlasitě si hořekovala nad pomalostí jízdy metrem. Prý už jede hodinu a ještě není ani v centru Prahy! Musí prý být za půl hodiny na stanici Národní třída, má tam důležité úřední jednání. Bylo nám jí líto, tak jsme jí radili, jak tam nejrychleji dojet. Každý jsme radili ale jinak, nepochopila to. Dostávala střídavě hysterické záchvaty pláče a smíchu. Nakonec jí jedna panička podala kapesník na otírání slz. Raději jsem vystoupil, rozplakal bych se také, z té lidské beznaděje.

Na horní stanici tramvaje I.P.Pavlova postávala noblesní pražská panička. Byla načesaná, nalíčená a vkusně oblečená. Přistoupil k ní brněnský „naplaveniňák“ a řekl: „Paníýí, dejte míýí ňákýí prachýíý“. Odsekla mu: vydělejte si je prací jako to děláme my ­Pražané! Zkoprněl a chvíli asi dokonce i přemýšlel. Pak jí hlasitě plivl své mohutné sliny do obličeje. Vše už bylo řečeno a předvedeno. Tramvají odjela. Brňan si asi domýšlel, v té Praze jsou opravdu lidé velké kur.íýí!

Přesto se v pražské dopravě nedějí tak drastické revizorské scény, jako v jiných českých městech. Jednomu osamělému revizorovi třeba vydloubl černý pasažér oko. Na jiného, prchajícího z tramvaje, musela přijet policie, z vytažených pistolí ale nevystřelila, skolila ho první pěstní ranou na zem, a svázala teď ještě kovovými pouty. Dalšího revizora podupali do bezvědomí, na trávníku.

Bezpečně přežít návštěvu Prahy může už jen zlatý olympijský vítěz v judu, z Ria. Proti plivancům do obličeje, raději i on, s obličejovou rouškou!

 

                                 

Můj příběh Praha
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%