Jaké kancelářské křeslo pořídit k počítači?
FOTO: kancelar24h.cz

Jaké kancelářské křeslo pořídit k počítači?

7. 10. 2016

Zdraví na prvním místě. Při výběru vhodného křesla myslete především na svoje záda. V dnešní době je k dispozici obrovský výběr zdravotních křesel, s různými opěrkami a výškově nastavitelnými opěráky zad, které vám umožní sedět pohodlně a zároveň šetří vaši páteř. Nemusíte se už u počítače křivit. Pokud můžete, investujte do kvalitního kancelářského křesla. Podle čeho vybírat?

Nejlevnější kancelářská křesla

Vedete-li aktivní život a nemáte peněz nazbyt, bude pro vás ideální levnější varianta s područkami, houpací mechanikou a s ergonomickým tvarováním pro zdravé sezení. Vezmete-li v úvahu, že taková křesla obvykle nemívají žádné opěrky a nedrží tělo a páteř ve správné poloze, jsou to méně zdravé varianty pro sezení. Křesla jsou to ovšem pohodlná a materiál můžete za skoro stejnou cenu volit podle svých preferencí, stejně tak nosnost. Je-libo spíše kůže nebo textilní čalounění? To už je na vás. Jestliže křeslo budete využívat pouze sporadicky, bude to pro vás výhodnější než investovat do zdravějších řešení s jinými vymoženostmi, za které si pochopitelně zaplatíte. Levnější křeslo s houpací mechanikou seženete už od cca 2000 Kč.

Křesla se synchronní mechanikou

Pokud trávíte v křesle podstatně víc času, vyplatí se investovat do dražších variant. Zdravější sezení umožňují kancelářská křesla se synchronní mechanikou. Proč vlastně záleží na mechanice a jaký je rozdíl mezi houpací a synchronní mechanikou? Typ mechaniky křesla ovlivňuje možnosti nastavení opěr zad, sklonu opěráku, zdvih křesla, nastavení vzdálenosti sedáku od opěráku a jiných parametrů. Asynchronní mechanika není proto příliš pohodlným řešením, nemá tolik možností jako křeslo se synchronní mechanikou. Houpací mechanika je jednodušší než synchronní, umožňuje pouze houpání na křesle, nastavení tuhosti opěry podle vaší hmotnosti a sezení ve správní poloze. Jednodušeji řečeno, křeslo se synchronní mechanikou má více funkcí, což v praxi znamená více pák, pomocí nichž si nastavíte křeslo pro maximální komfort a zdraví zad. Mívá i více opěrek a speciálních opěráků zad. Takové křeslo seženete už cca od 5000 Kč. Pokud si s výběrem přece jen nebudete vědět rady, informujte se ve specializovaném e-shopu kancelar24h.cz.

bydlení nábytek
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%