Říjnové žlázy
Ilustrační foto: pixabay.com

Říjnové žlázy

24. 10. 2016

V tomto měsíci  se příroda probouzí k plození mláďat. Vzhledem k mému věku jsem se i já chtěl zapojit, aspoň mým svérázným způsobem. Vydal jsem se shánět býčí žlázy – varlata. Je jich teď v Praze dostatek, nakoupil jsem je hned v prvním soukromém řeznictví, dokonce tolik, z celého jednoho býka!

Silně zmrazené jsem je uložil do jednoho rohu PVC tašky. Do druhého rohu jsem zakoupil hotovou horkou bramborovou kaši.

Se vším nákupem jsem nastoupil do tramvaje a usedl na volné sedadlo. Její řidič byl něčím vynervovaný, do zatáček vjížděl rychle a prudce brzdil. To nebylo ale to nejhorší. Rozložil jsem si na každé stehno jednu část nákupu. Žlázy byly ledově chladné, kaše proklatě horká. Bolelo to. Jedno stehno jsem měl zmražené, druhé spálené! Tak jsem musel na každé zastávce nákup přetáčet. Na promrzlé levé stehno přiložil horkou kaši z pravého stehna, a naopak. Tak asi desetkrát, pak už jsem vystupoval. Málem jsem ukroutil držadla tašky, spolucestující po mně pokukovali podezřívavě. Nakonec jsem bezpečně dovezl nákup na Žižkov, všechna dopravená čtyři varlata!

Do rituálu jejich škvaření jsem se pustil až v sobotu, nic neobvyklého, kromě mírných výbuchů v rozpáleném oleji, nevznikl však žádný požár.

Pro oblíbenost přepálených tuků se příští víkend pustím do škvaření hovězího vemene. Hovězí vemeno je také důležité pro odchov mláďat! 

                            

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%