Glosa: Česká republika si zaslouží lepšího prezidenta
FOTO: autor

Glosa: Česká republika si zaslouží lepšího prezidenta

28. 10. 2016

Když na jaře roku 2013 vyhrál v první přímé volbě prezidenta Miloš Zeman, byl jsem zklamán (volil jsem Karla Schwarzenberga), ale doufal jsem, že snad bude jeho předvolební rétorika zapomenuta a že se bude snažit být dobrým prezidentem České republiky. Bohužel, Miloš Zeman se o to, být dobrým prezidentem, ani nepokusil.

Připomeňmě si pár nejmarkantnějších Zemanových přešlapů.

Ihned po svém zvolení se obklopil lidmi s podivnou minulostí. Šéfporadcem se stal Martin Nejedlý, který jako jednatel firmy Lukoil zajišťoval napojení Zemana na Rusko, kancléř Vratislav Mynář nezískal a už ani nezíská bezpečnostní prověrku nejvyššího stupně, která je pro tuto funkci nezbytná. A mluvčí Ovčáček? Ten bez skrupulí lže novinářům a všem občanům do očí. 

Dva roky se snaží Zeman s mluvčím Ovčáčkem trapným způsobem zdiskreditovat spisovatele Ferdinanda Peroutku.

Když Rusko napadlo vojensky Ukrajinu a Evropská unie uvalila na Rusko sankce, Zeman byl jediným prezidentem, který jel za Putinem oslavit výročí Ruské federace.

Na pohřeb slovenského prezidenta Kováče dorazil Zeman pozdě a vinu svalil na letecké dispečery.

Po Rusku Zeman poklonkuje dalšímu totalitnímu režimu - komunistické Číně a mstí se ministru kultury Danielu Hermanovi za to, že se setkal s dalajlamou.

Díky němu se v České republice opět zavádí cenzura v médiích - televize Prima nejdříve neodvysílala a pak sestříhala zábavný program Jana Krause, ve kterém kritizovaly Zemana některé české osobnosti.

Toto je jen zlomek toho, co se v prezidenstké kanceláři na Pražském hradě událo za poslední tři roky. Opomíjím snahy prezidenta ovlivňovat českou politickou scénu, jeho obhroublý jazyk a vystupování na veřejnosti pod vlivem alkoholu.

Miloš Zeman je špatným prezidentem. Dokonce bych řekl, že se řadí k nejhorším prezidentům od roku 1918, protože věřejně dělá z občanů České republiky blázny.

Přeji České republice v den jejího výročí 28. října lepšího prezidenta. Snad budeme, my voliči, v příští přímé volbě prezidenta obezřetnější.

 

glosa politika prezident
Hodnocení:
(3.2 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.