Točí se První republika
Herec Jan Vlasák, jedna ze stěžejních postav seriálu, při natáčení druhé série. Foto: Česká televize

Točí se První republika

23. 11. 2016

Začalo natáčení pokračování oblíbeného seriálu První republika. Často se stává, že druhé série seriálů či díly filmů už nejsou tak kvalitní, jako ty první, které u diváků uspěly. Ovšem v dnešní době je běžné tyto takzvané „dvojky“ či „trojky“ natáčet, tak se můžeme těšit, zda a čím nás autoři tentokrát překvapí.

„Aféry, svár dvou zarputilých bratrů s temnou minulostí i kriminální zápletky. To vše diváci v pokračování uvidí,“ slibuje mluvčí České televize Alžběta Plívová.

Děj začíná tak, že se z vězení vrací jeden z bratrů. Je odhodlaný získat zpět pověst, respekt ve společnosti i úspěch v podnikání. Takto o své roli mluví představitel Jaroslava Valenty, herec Jiří Vyorálek, který se právě díky této postavě v prvním díle zařadil mezi nejznámější a nejobsazovanější herce současnosti:

„Za těch osm let měl Jaroslav spoustu času přemýšlet a pracovat na sobě. Myslím, že mu vězení v něčem pomohlo, ačkoli se stal temnějším. Samozřejmě zůstává ústřední konflikt mezi bratry, šlo o holku a takové věci se nezapomínají.“

Kde se dá štáb tvůrců seriálu potkat? Natáčí se v lomu v Koněprusích, na zámku ve Zruči nad Sázavou, na zámku Veltrusy, v pražských Jevanech a v pražské Invalidovně. Česká televize je v současné době výjimečná tím, že sází na historické výpravné seriály, které se dosud točily málo, protože jde o velmi finančně náročné záležitosti, do nichž se soukromým komerčním televizím logicky moc nechce. Je velký rozdíl točit seriál, který se celý odehrává v kulisách postavených v nějakém hangáru nebo seriál, kde postavy mají přesné dobové kostýmy a vše musí působit, jako by se divák přenesl sto a více let zpátky.

Zatím se zdá, že podobné projekty mají úspěch, například nedávno skončený seriál Já, Mattoni, výpravná historická sága, našel spoustu příznivců. Uvidíme tedy, jak se podaří navázat na předešlý podařený seriál První republika.

Jaké seriály máte rádi? Dáváte přednost těm historickým s uzavřenou dějovou linkou nebo těm nekonečným odehrávajícím se v současnosti? A který z těch, jež vznikly v poslední době, považujete za povedený?

Česká republika film
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.