Ohnivé kuře
FOTO: iprima.cz

Ohnivé kuře

17. 12. 2016

Já si samozřejmě uvědomuji, že televize je od toho, aby přitáhla diváky za každou cenu a ti potom uprostřed pořadu koukali na nesmyslné reklamy a zvyšovali obrat obchodníků, což je chvályhodné zejména před Vánoci. Už jsem si také zvykl na množství nekonečných seriálů, ať už je to celkem uvěřitelná Ulice, méně uvěřitelný Přístav a zcela neuvěřitelný namachrovaný Polda. O něm již někdo přede mnou napsal, že měl zůstat v kómatu a byl by klid. No, nezůstal, ale naštěstí toho nenatočili zase tolik, aby mi to kazilo každou neděli do dalekého budoucna.

Ohnivé kuře jsem považoval za komedii, a tak jsem k němu i tak přistupoval, leč z veselohry se stávala často truchlohra a autor či kolektiv autorů scénáře (já to nezkoumal) celý svůj potenciál postavil na třech tak trochu se prolínajících zápletkách. Jedná se o hotel, hospodu s nepitným pivem a to slavné Ohnivé kuře a s ním pupeční šňůrou spojenou cukrárnu. Potud snad dobrý, každá zápletka se musí na něčem postavit, jinak by to nebylo o ničem.

Tohle ovšem je! Ve všech případech se v zápletkách jedná o postavy neuvěřitelně naivních mužů, ať už jsou to ti dva v hotelu, jeden v hospodě a nebo dva v Ohnivém kuřeti. Musím se zamýšlet nad tím, jak je možné vést hotel a jeho účetnictví s takovou dávkou osobní naivity,  stejně tak jak je možné udržet v chodu hospodu, jejíž pivo se nedá pít, o ději v cukrárně a s ní spojeném Ohnivém kuřeti ani nemluvě.

No, a po této dlouhé předmluvě se dostávám konečně k věci:  jak jsem výše uvedl, děj seriálu musí být více méně uvěřitelný, (spíše více uvěřitelný), což zde tedy ani trochu není, a nic nepomáhají komediální prvky prezentované především paní Babčákovou. Propojení obojího samozřejmě možné je, leč chce to tu určitou uvěřitelnost. Jako příklad bych uvedl pár komedií, jako Na samotě u lesa, S tebou mne baví svět, či z novějších třeba Pelíšky. Já vím, že jejich mnohem víc, je to jen příklad.

Ale tohle? Manželka jednoho z troubů z hotelu přijede od šamstra z Prahy a všem odpouští, no a místo aby měla kufry přede dveřmi, tak zůstává… Uvěřitelné po tom všem, co jsme viděli již před tím? To těžko, že ? Ostatní ani nekomentuji, je to v podstatě o tom samém.

Leč, tento pořad jde stále v hlavním vysílacím čase, což značí, že tam je stále vysoká sledovanost, neboť je známo, že co „nefrčí“, tak se rychle dává až  po 22. hodině a nebo úplně stáhne, jako to postihlo Milionáře. Teď samozřejmě mluvím o komerčních televizích, kde záleží na sledovanosti a tím i na penězích, ale když je místo Milionáře ve stejném vysílacím čase perla typu Výměna manželek a drží se, tak mi z té divácké úrovně jde po zádech mráz a to si doma topím !  Ještě že mladí kuchaři z hospody Ohnivé kuře jsou alespoň koukatelní pro dámskou část diváků, mám pocit že právě na této části záleží, jak dlouho se Ohnivé kuře udrží. Jo, jestli mi budete psát něco o tom, že mám přece televizní ovladač a možnost přepnout, tak to samozřejmě vím. Třeba na nějakou tu americkou komedii o nevěstách nebo tak něco ? Stejně jsem přesvědčen, že to Ohnivé kuře si z podobných perel bere náměty.

Tak jen doufám, že se najde český scénárista, který bude psát zajímavě, vtipně a při tom všem uvěřitelně. A dále doufám, že to bude chtít někdo natočit a vysílat, ale to už doufám fakt jenom trochu.

Ale hlavně a snad právem doufám, že ta blbá zima brzy odtáhne a já se budu se moci věnovat pro mne mnohem zajímavějším věcem, než je sledování televize a tím i psaní kritiky, která stejně ničemu nijak nepomůže. No, tak už to v životě chodí a já se chvilku zabavil…

televize zábava
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.