Touhy do projektu Plníme přání
seniorům zašlete do konce února

Touhy do projektu Plníme přání
seniorům zašlete do konce února

19. 2. 2014

Ještě necelé dva týdny mají senioři možnost zkusit si splnit svá přání a přihlásit se do projektu Plníme přání seniorům. Tato iniciativa, kterou zaštiťuje společnost Sodexo se svými partnery, Diakonií  ČCE a  Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR, již druhým rokem pomáhá plnit sny, které by jinak pravděpodobně nemohly být naplněny.

Přihlásit se do projektu může jednotlivec, svá přání ale mohou zaslat i zařízení, která o seniory pečují. Na internetových stránkách www.plnime-prani-seniorum.cz najdete formulář, kam napíšete své přání a odešlete ho online. Ze všech došlých přání bude vybráno čtyřicet vítězných, jež budou uveřejněna na webových stránkách projektu i s podrobným rozpočtem. Od 15.4.2014 na ně bude vyhlášena veřejná sbírka. Dárci z řad veřejnosti si budou moci vybrat, které přání je jim blízké a chtějí ho svým finančním darem podpořit. Každý vklad dárce bude navíc vždy zdvojnásoben příspěvkem firmy Sodexo ve stejné výši. A ve chvíli, kdy bude získán dostatek prostředků na konkrétní přání, může být ihned splněno.

„Naším cílem je především podpořit seniory v jejich aktivním trávení volného času,“ říká Lukáš Malík ze společnosti Sodexo, která celý program vymyslela, a dodává: „Chceme je povzbudit a pomoci jim realizovat činnosti a zájmy, které jim přinesou radost, energii a podpoří je v jejich dalších aktivitách.“

A jaká přání se loni podařilo splnit? Pan Bartoloměj měl možnost vyjet na jazykový pobyt do Velké Británie, paní Marie si splnila svůj dávný sen a proletěla se letadlem. V blanském Senior centru mohou klienti trénovat na novém petanqueovém hřišti a Penzion pro seniory v Lošticích získal novou kuchňku. A mnoho dalších. Během velmi úspěšného loňského ročníku se podařilo splnit 37 přání, na jejichž plnění bylo investováno 1,3 milionu korun.

Plníme přání seniorům
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.