Moje vernisáž: Děti za zrcadlem

Moje vernisáž: Děti za zrcadlem

15. 10. 2014

Dlouho jsem přemýšlela, jaké téma zvolím, abych se se svými fotografiemi mohla s Vámi podělit o kouzla přírody, zahrady, zvířat, lidí, věcí kolem nás...

Nakonec jsem se rozhodla, že Vám přiblížím kousek ze života opuštěných, často i hendikepovaných dětí, které jsem měla možnost navštívit a fotit v Dětském centru Veská, oddělení, kde jsou umístěny děti od miminek do předškolního věku.

Když jsem se ocitla mezi těmi drobečky, nejdříve jsem si s nimi hrála, povídala a teprve potom jsem dostala odvahu vzít do ruky fotoaparát a nafotit kousek z jejich života bez mámy a táty. Mají dokonalou péči sestřiček, vychovatelek, odborných pracovnic, kterým říkají "teto". I já jsem se stala na chvíli jejich tetou...

 

Vernisáž fotografií je nová soutěž magazínu i60 o zahradní gril společnosti Mountfield. Sestavte ze svých snímků výstavu fotografií na vámi zvolené téma a pozvěte své přátele na vernisáž. Pravidla soutěže najdete zde.




vernisáž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květa Cimpová
Vaše vernisáž Děti za zrcadlem mě oslovila. Často se dojímáme nad fotkami opuštěných pejsků a koťátek, jsme okamžitě ochotni pomáhat. Opuštěné děti tak nějak nechceme vidět, ono to s nimi nějak dopadne. Vernisáží epatických fotek jste paní Jarmilo ukázala, že tyto děti mají sice určitě dokonalou péči tet, ale po citové stránce budou mít těžký start do života. Je správné, že jste si vybrala toto téma, těch líbivých je plný internet a nikdo už je ani neprohlíží. Doufám, že nad Vašimi fotkami se více lidí zamyslí nad tím, že ústavní výchova nikdy nenahradí rodinu.
Zbyněk Hejlík
Skvělá, lidsky i profesionálně dokonale provedená kompozice, která oslovuje všechny lidi dobré vůle.....
Danuše Kubátová
Velice působivé a smutné... Tyto fotky nutí k zamyšlení. Mohu nebo můžeme těmto dětem nějak pomoci ???
soňa kubincová
Vernisáž pripravená hlavne citlivým srdcom. Veľa otázok v očkách týchto detí zostáva nezodpovedaných. Je preto správne a užitočné upozorňovať na detské osudy aj týmto spôsobom.
Pavel Pasek
Určitě dojemná a přínosná vernisáž pro tuto dobu a děkujme Bohu,že jsme se narodili v úplné rodině a zdraví.Je to jistě zajímavé a dobře zvolené téma,ikdyž dosti smutné.PP
Marie Bartošová
Obsahově velmi silná "vernisáž". Bere za srdce a nutí k zamyšlení. Dobré fotky!
Růžena Antlová
při pohledu do očí těchto opuštěných dětí je mi smutno ,je ale dobře takové fotky zveřejnit .
Ladislav Munk
Za všetkými fotkami cítiť ženu, pretože sú naplnené materskou láskou a citom, ktorý je stelesnený vo videní fotografky. Všetky sú úžasné - plné obsahu, emóciíí a o pravde detského sveta. Svedčia o tom všetky snímky,. ale hádam najviac tá deviata, ale ja druhá, tretia... Všetky. Presne tak, ako všetky deti potrebujú mať nielen svoje tety. Ďakujem za zážitok. ... a za poznanie!
Hana Práglová
Téma k zamyšlení.Moc děkuji.!!!
Hana Rypáčková
Je mi to moc líto, snad se najde i pro ně maminka.Dítě nemusí mít všechny ty in věci, ale lásku mít musí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.