Hřib smrkový na kmíně

Hřib smrkový na kmíně

31. 8. 2014

Tenhle recept se u nás doma dělá v době houbařských žní velmi často. Je to rychlá a hlavně velmi chutná jednohubka. Hřib smrkový a také suchohřib se tolik nenasákne omastkem jako třeba babka nebo bedla.

Očištěné hřiby si nakrájíme na plátky, posolíme, hodně pokmínujeme a posypeme mírně grilovacím kořením. Klademe na pánev, ve které jsme si rozehřáli trochu sádla s olejem. Pozvolna smažíme z obou stran do růžova. Kdo nezná, vyzkoušejte, věřím že ani ten krajíc chleba k takovým houbovým škvarečkům nebudete potřebovat!

Tak dorou chuť!

 

Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové.
houby recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%