Australian Open: senzační postup
Hradecké a stop pro Šafářovou

Australian Open: senzační postup
Hradecké a stop pro Šafářovou

19. 1. 2015

Úvodní zápasy 1. grandslamu roku Australian Open máme za sebou.

Duely žen

Ze šesti hrajících Češek vypadla v prvmím kole Renata Voráčová, která podlehla Španělce V.L. Arruabarreové 1:6 a 2:6. A po velkém boji překvapivě podlehla své soupeřce Shvedové z Austrálie Lucie Šafářová 6:4, 2:6, 8:6. Pro dobře hrající Lucii na předchozích turnajích je to jistě velké zklamání.

Další Češka Klára Koukalová zdolala domácí Australanku Storm Sandersovou, která startovala na divokou kartu, 7:5 a 6:4. Ve 2. kole ji bude čekat souboj s Němkou Julií Görgesovou. Velkým překvapením bylo vyřazení světové pětky Srbky Any Ivaničové, kterou porazila naše Lucie Hradecká v setech 1:6, 6:3 a 6:2. Lucku čeká ve 2. kole Slovinka Polona Hercogová. Další Češka Karolína Plíšková porazila Rusku Jevgenii Rodinovou v setech 7:5 a 6:1. Karolínu čeká ve 2. kole Francouzka Oceane Dodinová. Teprve osmnáctiletá Kateřina Siniaková se utkala s Ruskou Elen Vesninovou a zdolala ji ve setech 6:2 a 7:5, její další soupeřkou bude Rumunka Irina Beguová nebo Němka Angelique Kerberová.

Jednou z prvních vítězek dnešních duelů byla Rumunka a světová trojka Simona Halepová, která si lehce poradila s Italkou Karin Knappovou v setech 6:3 a 6:2, ve 2.kole se utká s Australankou slovenského původu Jarmilou Gajdošovou.

Duely mužů

Tomáš Berdych si poradil ve dvouhodinovém zápase s Kolumbijcem Alejandrem Fallou v setech 6:3, 7:6, 6:3. Ve 2. kole ho čeká Jürgen Melzer nebo Victor Estrella Burgos.

Brit Andy Murray porazil mladého Inda Yuki Bhambri v setech 6:3, 6:4 a 7:6. 2.kolo bude hrát s Australanem Matosevicem. Rafael Nadal lehce vyhrál v souboji s Rusem Michailem Južnym  v setech 6:3, 6:2 a 6:2. Jeho dalším soupeřem ve 2. kole bude Američan Tim Smyczek.

Zítřejší zápasy

Zítra vstoupí do prvního kola Australian Open naše jednička Petra Kvitová, která vyzve Nizozemku Richel Hogenkampovou, Barbora Záhlavová -Strýcová se utká s Maďarkou Timeou Babosovu a Terezu Smitkovou čeká Chorvatka Mirjana Lucicová, Denisu Allertovou pak Švýcarka Romina Oprandiová.

Sportu zdar!

První body jsou rozdány také v naší tenisové tipovačce. Do čela se po doplnění výsledků dnešního dne vyhoupla paní Lenka Vorářová a vede průběžnou tabulku s 11 body. Jsme ovšem na začátku, denně se rozdá cca 15-20  bodů, zapojit do tipovačky se můžete i v dalších dnech, a to zde. Nové tipovací příležitosti vypíšeme v průběhu dne.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%