Czech Bumbác Ball: hra
pro lidi od 6ti do 106ti let

Czech Bumbác Ball: hra
pro lidi od 6ti do 106ti let

14. 6. 2012

Zdravím všechny aktivně stárnoucí a mezigeneračně spolupracující nadšence. Ano, takhle to vyhlásili v EU pro letošek!!!

Před pěti lety jsem se náhodně dozvěděl, že ve Zwieslu se bude pořádat Zemská výstava ku příležitosti 1500 let sousedství Bawárie a Bohemie. Poskočil jsem radostí a dali jsme se do nabízení vymyšleného projektu k této příležitosti. Tím projektem bylo uplatnění nové míčové pohybové hry, která spatřila světlo světa ve VRÚ Slapy, kde pracuji. Tato hra měla 11.09.2001 premiéru při prvním oficiálním turnaji.

U příležitosti uvedené výstavy jsme chtěli uspořádat TURNAJ TŘÍGENERAČNÍCH RODINNÝCH DRUŽSTEV. Co jiného než rodina je základem státu?

Tehdy se turnaj neuskutečnil, zvládli jsme překlad i ekonomickou rozvahu, ale konstatování s pokrčenými rameny "Už je pozdě" nám sebralo vítr z plachet internacionálního povětří. Letos je ideální rok pro uplatnění onoho nápadu, kdy rodiny sehrají turnaj v kategoriích:
A - dva vnuci, rodič a prarodič  B - vnuk, dva rodiče a prarodič
C - vnuk,rodič a dva prarodiče  D - čtveřice libovolné

Když jsem se náhodně dozvěděl o záměru EU, zachoval jsem se jak bylo psáno v manuálu, napsal jsem o tomto námětu do Bruselu a všem, kteří se přihlásili jako partneři projektu. Bylo jich skoro třicet. Jedna odpověď povzbudila, a tak jsem pátral na vládě, kdo je v ČR koordinátorem. Našel jsem jí a hovořili jsme spolu, posílám jí mejly a nic. Čas letí,konec roku se blíží a svitla naděje.

Navštívili jsme dětský den ve vesnici Hrabůvka u Hranic n/M. a předvedená hra všechny tak zabavila, že je naděje, že se už letos dočkáme realizace bohulibého záměru. Hra je velmi jednoduchá a kdyby někdo měl zájem se jí naučit, přijďte 16.6.2012 v 10 hod. na hřiště Sokola Malá Strana v Praze na Újezdě, hned vedle dolní stanice na Petřín. Kdo nepříjde, nevadí, můžete napsat na rehatom@email.cz a bude vám nabídnuta spolupráce i pravidla i další turnaje.

V Hrabůvce totiž uzrál nápad, který počítá s prosincovým turnajem "GOLDEN HEART CUP", možná vás napadne souvislost. A místní starosta přijal nabídku na turnaj o KAMENNÉ SRDCE, mají ve vsi kamenolom. No a odtud nebylo daleko k vymyšlení  ocelového srdce, perníkového srdce, tvarůžkového srdce, atd. Sérií srdcových turnajů s finalem v prosinci v Praze.

Co tomu říkáte aktivně stárnoucí senioři?

Na spolupráci se těší s pozdravem "tužme se" Pavel Tomeš.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.