Český čtyřlístek se připravuje
v Kanadě na 1. kolo Fed Cupu

Český čtyřlístek se připravuje
v Kanadě na 1. kolo Fed Cupu

3. 2. 2015

Už tento víkend, 7.- 8. února odehrají české tenistky první kolo Fed Cupu, turnaj ženských tenisových týmů. Čtveřice českých reprezentantek již odletěla do Kanady, aby se tam aklimatizovala a měla dostatek času na přípravu.

Český tým odehraje první kolo Fed Cupu poprvé bez své jedničky a dvojky, tedy bez Petry Kvitové a Lucie Šafářové, které se z účasti omluvily. Trenér Petr Pála nominoval Karolínu Plíškovou, 20. hráčku světa dle žebříčku WTA, Lucii Hradeckou a debutantky Terezu Smitkovou a Denisu Allertovou. Karolína Plíšková by měla být tahounem tohoto nového týmu, Lucie Hradecká má již zkušenosti z předešlých ročníků, když po boku Andrey Hlaváčkové tvořily úspěšný deblový pár.

Vypadá to, že ani Kanada nebude kompletní a bude postrádat svou jedničku Evženii Bouchardovou, která stejně jako naše hráčky dává v této sezoně přednost individuálnímu programu. Vedle GabrielyDobrowskiové, Sharon Fismanové, Francoisy Abandaové zřejmě nastoupí teprve šestnáctiletá Charlotte Robillardová-Milletteová.

České tenistky získaly "Salátovou mísu" v roce 1975, 1983, 1984, 1985 a 1988. Pak jsme čekali 34 let, kdy vybojoval fedcupový tým vítězství v Moskvě nad Ruskami v roce 2012. Vloni stejně tak povznesly Češky "Salátovou mísu" nad své hlavy, když v Praze ve finále porazily Němky 3:1. Tedy letos opět obhajujeme titul.

V dalších skupinách budou hrát: Francie - Itálie, Polsko - Rusko, Austrálie - Německo. Semifinále Fed Cupu se tradičně hraje 20.- 21. dubna a finále 14.-15. listopadu 2015.

Držme palce našim děvčatům! Sportu zdar!

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.