Letem světem (4): Singapur

Letem světem (4): Singapur

20. 3. 2015

Město Singapur se 4,5 miliony obyvatel dostalo svůj název jako Singha Pura "město lvů". Jeho počátky sahají na konec 13.století, kdy byla založena královská říše Tumasik pod jižním cípem malajsijského poloostrova.

Symbolem města je erbovní zvíře s hlavou lva, který tryská vodu do Singapur River a má tělo ryby. To je ze starých bájí. Tehdy byl ostrov opuštěný a žili na něm pouze rybáři a občas malajsijští piráti. Takto hezky to vyprávěla letuška v letadle Singapur Airlines, jedné z nejlepších leteckých společností na světě. Jejich služby jsou opravdu výborné a na vysoké úrovni.

Singapur byl britskou kolonií v letech 1867-1964, kdy se stal městským státem na stejnojmenném ostrově. Od Malajsie ho dělí Johorský průliv. Je to velmi moderní velkoměsto, které má jedno z nejkrásnějších letišť na světě. Když přiletíte, tak vás okouzlí nespočet orchidejí, naaranžovaných v různých malých vodotryscích, jezírkách, zkrátka orchideje jsou zde všude. Je to nádhera.

Ve srovnání s Hongkongem je to město nablýskané a velmi čisté a lidi jsou zde milí. Najdete ve městě čínskou čtvrť, arabskou i indickou, nacházejí se vedle sebe a turisté jich využívají k občerstvení. Své speciality Vám nabízejí v hezky upravených restauracích. V Chinatown, v činské čtvrti, kde je velmi čilý ruch, nás hned omámila vůně jídel, jsou většinou mírně pálivá, ale výborná.

Singapur je také znám jako město, kde se každoročně koná MS Velká cena Formule 1 na podzim, kdežto v Malajsii na jaře. Narodila se tu také známá houslistka Vanessa Mae, jejíž fota jsou v některých výlohách. Ve městě je také nádherná koncertní hala, kde jsme měli možnost uvidět koncert Adriana Rosse, známého australského hudebníka, který hraje na didgeridoo. Je velmi sympatický a zde populární.

V Singapuru se mi líbilo, je to čisté, moderní velkoměsto, které je opravdu vstřícné a pestré.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%