Nosíme raději kalhoty či sukně?

Nosíme raději kalhoty či sukně?

29. 3. 2015

Nosíme raději kalhoty anebo sukně ? Zamyslela jsem se už při sledování soutěže na i60. Je čím dále více vidět, že ženy nosí raději kalhoty, protože jsou pohodlnější. Záleží však na každé ženě, co zvolí. Avšak vždy by mělo platit pravidlo, že v jednoduchosti je síla elegance.

Jako malá holčička jsem chtěla nosit stále jen šatičky a sukénky. První kalhoty byly moje domácí kalhoty jako malé holčiny, než jsem šla do školy, a měly takzvaný lacl a dvě kapsy. Dříve děvčata nenosívala tolik kalhoty jako dnes už od dětství.

Svoje první jeansy jsem dostala teprve v 1. ročníku gymnasia, kdy mi bylo patnáct let - byly to jeansy značky Lee. Vzpomínám, že tehdy jsme dostali domácí úkol psát slohovou práci na téma : Kdy vznikly dámské kalhoty? Měly jsme jako děvčata  tehdy zakázáno jeansy do školy na gymnasiu nosit.  Nebyl internet, a tak jsem musela vyzpovídat celou rodinku, kdo mi poví, kdypak se vlastně začaly nosit dámské kalhoty?

Taťka mi řekl, to zavedla francouzská spisovatelka George Sandová, moje mamka dodala - Napoleon ženám kalhoty zakázal. A byla to pravda. George Sandová se oblékala pánským a provokativním stylem a budila tím pohoršení ve společnosti, ale to bylo devatenácté století, teprve až na počátku dvacátého století se ujaly kalhoty pro dámy jako sportovní oblečení kupříkladu pro golf a tenis. Mé dva oblíbené sporty.

Mám pár krásných starých obrázků po mé babičce, kdy ženy v kalhotech hrají golf. I staré kalhoty po mé babičce, režné nádherné plátno - široké krásné golfové kalhoty. Kromě těchto kalhot se po roce 1910 prosadily kalhoty sportovní i na bicyklech, pro lyžování a pak hlavně v jízdě na koni. Uvědomme si, ženy jezdívaly na koni bokem v sukních. Takže sportování pomohlo prosadit kalhoty. Má babička mi však vyprávěla, že kalhoty už nosily královny jako pohodlné oblečení při cestování. A jak nás většina zjistila , kalhoty jsou skutečně pohodlným a oblíbeným oblečením.

V businessu se ujaly kalhotové kostýmy, které jsou elegantní, jindy jsou to kalhoty s cigaretovým střihem, které by mělo doplňovat mírně vypasované sako. Avšak i sukně a šaty se dají nosit s nízkými podpatky, jaké mají třeba mokasíny nebo balerínky, protože to je pohodlné a neztrací to na ženskosti, pokud umíme myslet na doplňky.  Ať jsou to boty sladěné s kabelkou, nebo různé šály či hedvábné šátky, které vždy osvěží celkový vzhled.

Zkrátka - volte vždy, co je pro vás pohodlné a v čem se cítíte, a nezapomínejte, že v jednoduchosti je síla elegance. Potom je i poznat, že žena září pohodou.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%