Zemřel legendární hokejový
bojovník Jaroslav Holík

Zemřel legendární hokejový
bojovník Jaroslav Holík

17. 4. 2015

Ve věku 72 let zemřel legendární hokejista a později úspěšný trenér Jaroslav Holík. Podlehl dlouhé těžké nemoci. Zprávu potvrdil Holíkův mladší bratr Jiří.

Jaroslav Holík, mistr světa a bronzový olympijský medailista z roku 1972, proslul jako neúnavný bojovník. Na světových šampionátech získal s reprezentací celkem šest medailí.

Jeho kariéra je neodmyslitelně spjata s Duklou Jihlava, s níž vybojoval sedm ligových titulů jako hráč a další čtyři jako trenér. V letech 1999 až 2003 byl hlavním koučem reprezentační dvacítky a jako dosud jediný trenér ji dovedl ke zlatu na mistrovství světa, a to hned dvakrát po sobě (2000 a 2001).

S hokejem začínal v rodném Havlíčkově Brodě, stejně jako jeho neméně slavný bratr Jiří, trojnásobný mistr světa.

V hokeji slavil úspěchy i syn Jaroslava Holíka Robert (Bobby), který vybojoval dvakrát Stanleyův pohár. Dcera Andrea se věnovala tenisu a stala se vítězkou wimbledonské juniorky.

V posledních letech Holíka trápily různé zdravotní problémy, v roce 2011 mu kvůli infekci musela být amputována část levé nohy. V roce 2012 obdržel nesmlouvavý útočník i trenér za svůj celoživotní postoj hlavní cenu Českého klubu fair play.

hokej úmrtí
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.