Šafářová hraje druhé finále, 
tipněte si, jak dopadne!

Šafářová hraje druhé finále,
tipněte si, jak dopadne!

6. 6. 2015

Začínala hrát od tří let

Lucie se narodila 4.února 1987 v Brně a už od tří let zkoušela hrát s krátkou tenisovou raketou pod vedením otce. Později prošla pod vedením řady výborných trenérů sportovní přípravou a byla vybrána na Moravě  jako talentované dítě do sportovní základny mládeže při tenisovém klubu Agrofert Prostějov. Zde se seznámila také se začínajícím tenistou Tomášem Berdychem (nar.17.9,1985), který byl jejím partnerem - přítelem 9 let až do roku 2011. Reprezentovali spolu Českou republiku i na Hopmanově poháru 2008 v Austrálii.

Láska podporuje tenisový růst

Lucii trénoval v předchozích letech dvakrát i současný trenér Petry Kvitové - David Kotyza. Po tříletém působení srbské trenérky Biljany Veselinovičové se stal začátkem roku 2013 jejím novým trenérem mladý Robert Steckley z Kanady. Neznáme sice jeho tréninkové metody, ale pod jeho vedením získala Lucie větší úderovou jistotu a psychickou stabilitu. Navíc její hra získala vyšší taktickou úroveň, kdy důsledně využívá slabších momentů ve hře soupeřek.

Lucie má přítele tenisového trenéra Troy Hahna v USA. O to více se nyní snaží Lucie plnit trenérské pokyny Kanaďana a má snahu předvést co nejlepší hru. Asi jí trenér opravdu dobře radí. V roce 2014 postoupila Lucie do semifinále Wimbledonu, kde podlehla až pozdější vítězce Petře Kvitové. V letošním roce vyhrála silně obsazený turnaj v Dauhá.

Nyní postoupila na aktuálním  světovém žebříčku žen WTA poprvé do "Top ten", kde je i Petra Kvitová na 4. místě. Když by porazila v letošním pařížském finále Serenu Williams, tak by mohla být podle počtu bodů až šestá.

Tipovačka v diskuzi u článku

1. Kdo vyhraje v ženském finále v Paříži - Šafářová - Williamsová ?
    ( Šafářová = 1, Williams = 2)

2. Jak´ý bude poměr setů - jedna z možností 2:0, 2:1, 1:2, 0:2

3. Jaký bude poměr prvního setu, druhého setu a případně třetího?

4.Jak dopadne nedělní čtyřhra žen? Vyhraje Šafářová+Mattek-Sands
   nebo jejich soupeřky Shvedová z Kazachstánu a Dellacqua z Austrálie? Právě v Austrálii vyhrála letos Šafářová se spoluhráčkou z USA první letošní Grand Slam.

5. Jaký bude asi poměr setů? Stejně jakou dvouhry žen 4 možnosti

6. Zkusíte odhadnout poměr her v jednotlivých setech? (např. 7:6 )

Nejlepší tipující (tipujícímu) pošlu hezkou pohlednici s 1.místem :-). Tak hlavně hodně radosti z krásného sportu, i kdyby se nevyhrálo. Nechme se  příjemně překvapit. Česká televize zápas bude přenášet.

 

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.