První Evropské hry 2015 
byly zahájeny v Baku

První Evropské hry 2015
byly zahájeny v Baku

14. 6. 2015

V pátek 12. června byly zahájeny v hlavním městě Azerbajdžánu - Baku první Evropské hry, kterých se zúčastní celkem padesát evropských států ve dvaceti druzích sportů.

Na americkém kontinentu existují už dlouho tzv.Panamerické hry, kde se zúčastňujín americké státy ze všech částí od Kanady, USA, Mexika až po Chile a Argentinu. Stejně tak existují hry pro státy Afriky a Ázie.

Při slavnostním nástupu bylo vidět sportovce největších evropských států jako je Rusko, Německo, Francie nebo Velká Británie. Vedle nich nastupovalo malé Slovensko, Slovinsko, Česká republika a nejmenší San Marino nebo Lichtenštejnské knížectví, které má necelých 37 tisíc obyvatel. Bude to zajímavé srovnání sportovní úrovně v různých sportech.

Malé evropské olympijské hry

Při slavnostním zahájení byla vyvěšena nově vytvořená vlajka evropských olympijských výborů ndoplněná symbolem pěti olympijských kruhů, i když jde jen o hry jednoho kontinentu.
V zahajovacím ceremoniálu zazpívala píseň Imagine - Lady Gaga.

V sobotu 13.června přenáší Česká televize některé druhy sportů, kde nemáme zastoupení jako např. utkání ve vodním pólu. Na druhé straně bude reprezentovat řada našich mužů a žen např. v rychlostní kanoistice, cyklokrosu nebo triatlonu. Zajímavostí je, že vlajkonošem české výpravy nebyl olympijský vítěz z Londýna 2012 David Svoboda, ale jeho dvojče také triatlonista Tomáš Svoboda.

Nechme se překvapit jaké výsledky předvedou naši sportovci, kteří tam neodjeli v nejsilnějších sestavě, protože ve světě probíhají současně i jiné soutěže.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.