Legendární písničkářka
Mitchellová ztratila hlas

Legendární písničkářka
Mitchellová ztratila hlas

28. 6. 2015

Kanadská písničkářka a kytaristka Joni Mitchellová, která patří ke slavné woodstockové generaci, ztratila hlas v důsledku ucpání aorty. Oznámil to americký hudebník a přítel jednasedmdesátileté zpěvačky David Crosby. 

Mitchellová byla narychlo převezena do nemocnice 31. března. Zdroje tehdy neupřesnily důvod hospitalizace. Crosby nyní uvedl, že utrpěla výduť aorty a přestala mluvit. 

„Už se vrátila domů, ale podle mých informací stále nemluví. Byla to pro ni těžká rána, postihla ji výduť aorty a po nějakou dobu jsme nevěděli, co s ní bude. Bude muset bojovat, aby se z toho dostala,“ řekl Crosby. 

Mitchellová patří ke generaci, která zaujala už na Woodstocku v roce 1969. Její tvorba se podle kritiků vyznačuje přemýšlivými texty, spletitými melodiemi, velkým hlasovým rozsahem a autenticitou. K jejím nejznámějším písním patří Both Sides Now, Woodstock, Big Yellow Taxi, Help Me, Chelsea Morning, Carey nebo A Case Of You. 

Mitchellová je mimo jiné držitelkou osmi cen Grammy, jedna z nich jí byla v roce 2002 udělena za celoživotní dílo. O pět let později vydala kanadská pošta známku s jejím portrétem. 

zpěvačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.