Černý český den ve Wimbledonu.
V turnaji končí Berdych i Šafářová

Černý český den ve Wimbledonu.
V turnaji končí Berdych i Šafářová

6. 7. 2015

Ve Wimbledonu, nejprestižnějším grandslamovém turnaji světa, skončili ve dvouhrách už všichni čeští tenisté. Poté, co vypadla Petra Kvitová i obě sestry Plíškovy, dohrála také Lucie Šafářová i Tomáš Berdych.

Po jednodenní přestávce nastoupila na travnatý kurt All England Clubu Lucie Šafářová proti Američance Coco Vandenwegheové a od začátku bylo jasné, že to bude hodně těžký zápas. Obě hráčky vyznávající tvrdý přímočarý tenis opírající se o kvalitní podání se do sebe pustily s pořádnou vervou.

Jak první, tak i druhý set dovedly hráčky do tiebreaku, ve kterém však Lucie neměla tolik štěstí jako v předchozích zápasech. Obě zkrácené hry ovládla americká ranařka, která podávala o poznání lépe než Šafářová, nedovolila Lucii dobře returnovat, a tak po setech 7:6 a 7:6 urvala Vandenwegheová vítězství pro sebe.

Berdych to se Simonem neumí

Komplex Simon. To si asi říká po dnešku Tomáš Berdych, který s francouzským tenistou prohrál už sedmý vzájemný zápas. Recept na precizní obrannou hru Simona nenašel Berdych ani ve Wimbledonu a jeho přání vyhrát konečně grandslam se tak opět rozplynul.

Francouz nehraje nijak atraktvní tenis, nemá žádný vyloženě skvělý úder, na druhou stranu však ani žádnou velkou slabinu. A právě vyrovnanou a především trpělivou hrou deptá své soupeře. Tomáš však působil v dnešním duelu hodně odevzdaně, poté, co poprvé prohrál svůj servis, jakoby daroval soupěři celý zápas. Průměrný servis, průnměrný return a hodně nevynucených chyb. To byla hlavní příčina toho, že se nejlepší český tenista s Londýnem loučí.

Tenisová tipovačka pokračuje 

Čeští tenisté tedy ve Wimbledonu skončili, ale tipovačka samozřejmě pokračuje. Sledujte nově vypsané tipovací příležitosti, které budeme průběžně vypisovat podle toho, jak se bude v nejbližších hodinách vyvíjet celý turnaj.

sport tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.