Foto

Zdravotnický řev

13. 7. 2015

Vydal jsem se k zubní lékařce na pražskou periférii. Byla ve mně malá dušička, bál jsem se. Dopřál jsem si v bufetu před poliklinikou obložený chlebíček, potom si dal cigaretu pro zlepšení nálady.

Náhle začalo bolestí řvát dítě na vedlejší nefrologii. Aby nezůstalo při jednom nářku děcka, z další budovy řvalo bolestí další dítě. Snad to ožil doktor Mengelle a prováděl vivisekce. Znervóznil jsem a raději vyjel výtahem do stomatologické čekárny mé lékařky. V její ordinaci dlouho kvílelo bolestí třetí dítě. Musel jsem poodstoupit, abych to neslyšel. Hrůzou se mi začaly potit ruce. Po chvilce vyšel malý kluk s matkou. Trhaly mu přebytečné zuby, prý po silné anestézi. Za můj dlouhý život jsem tolik nářků ve zdravotnictví, v tak krátké chvilce nezažil!

Rychle došlo i na mě. Také jsem vykřikl bolestí, ale jenom třikrát. Nedosáhl jsem řvavosti předchozího pacienta. Pak už mě vůbec nic nebolelo. Vyšel jsem před budovu a dal si doporučenou zmrzlinu.

Loudal jsem se k autobusu a cestou si koupil dobrý a levný koláč. Prodavače jsem musel probudit, v pracovní době - na pracovišti spal. Rozpovídal se o hrůze své pracovní náplně a pracovní doby. Vstává ráno ve 3.15, v 5.30 už musí mít zboží vystavené a připravené k prodeji. Bere za to o hodně méně než je má malá penze. Aspoň při tom prý nemusí přemýšlet.

Už mi jel autobus, a tak jsem s ním jel k "Žižkaberku“. Kolem ještě loni nádherné a plodné zahrádkářské kolonie. Ta už byla letos srovnána se zemí, bude se na ní stavět, určitě zase něco úplně zbytečného.

Doma jsem už jen s úsměvem vzpomínal na dnešní drsné zážitky.

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.