Ta opravdu dobrá dovolená
začíná pořádným pojištěním

Ta opravdu dobrá dovolená
začíná pořádným pojištěním

11. 7. 2015

Možná jste to nedávno četli. Každý šestý Čech v průzkumu přiznal, že odjíždí na dovolenou bez cestovního pojištění. To ale není zrovna nejlepší nápad. A obzvlášť pro seniory, u nichž případný zdravotní problém hrozí častěji.

Třebaže každý z nás má "modrý" Evropský průkaz zdravotního pojištění, není moudré spoléhat jen na to. I když Vás v Evropě ošetří, rozhodně to nebude zadarmo – často budete muset zaplatit nemalou spoluúčast. Řadu nákladů totiž tento průkaz nekryje. Lehkomyslné "mně se nic nestane" pak může stát až miliony.

Archivy pojišťoven se neustále plní příhodami, které byste zažít asi nechtěli. Příběhy klientů ale dobře ilustrují, že není dobré odjíždět na dovolenou s přesvědčením, že vše bude v pohodě. Dobré pojištění vám v případě neštěstí zajistí péči a ušetří vaši peněženku, v těch nejhorších situacích aspoň ochrání vaše blízké před vysokými výdaji.

Zlomenina přes dva miliony?

Například letos v březnu vyrazila jedna seniorka na cestu do USA, kde upadla a se zlomeninou krčku pravé stehenní kosti a pravého předloktí strávila téměř dva měsíce v nemocnici. Ta ji samozřejmě ošetřila, ale vystavila účtenku na 1 680 000 Kč, dalších 588 017 korun stály letenky pro ni a lékařský doprovod při cestě domů a na 85 097 korun vyšla přeprava z letiště v Německu do Nemocnice Na Bulovce.

Riskovat něco takového nemá smysl. Za cestovní pojištění na běžnou dovolenou dáte zpravidla jen několik set korun – konkrétně třeba týden v Chorvatsku vyjde tříčlennou rodinu zhruba na pětistovku, v případě nějaké akční nabídky i o polovinu levněji.

Takže až si budete balit kufr nebo batoh, nezapomeňte si také uzavřít řádné cestovní pojištění. „S naší pojistkou v zahraničí nic nehradíte – asistenční služba zajistí, abyste za ošetření neplatili na místě v hotovosti,“ říká Michal Znamenáček, vedoucí oddělení retailového obchodu Pojišťovny VZP (PVZP).

Pokud se vám v cizině cokoli stane, určitě ze všeho nejdříve volejte asistenční službu pojišťovny, která vám doporučí lékaře, zajistí transport, zkrátka se o všechno postará. Obrovskou výhodou je, že zaměstnanci asistenční centrály se domluví místním jazykem. Asistence funguje 24 hodin 7 dní v týdnu a v případě hospitalizace dá vědět i příbuzným doma.

Vybírejte, kdo vám dá něco navíc

Cenově se nabídky pojišťoven díky konkurenčnímu prostředí moc neliší, a tak je dobré ptát se, co navíc vám pojištění může přinést.

PVZP nabízí k cestovnímu pojištění balíček dalších služeb s krytím rizik přesně podle typu vaší cesty: například balíček "Na léto" vhodný k provozování letních sportů, variantu "Auto", pokud vyrážíte na dovolenou na čtyřech kolech či speciální balíček pro golfisty.

Navíc u PVZP můžete až do poloviny září vyhrát zájezd v hodnotě 50 tisíc korun nebo další ceny v celkové hodnotě dalších padesát tisíc korun. Stačí se zaregistrovat na stránkách www.soutezozajezd.cz a nahrát svoji nejpohodovější fotku ze své cesty.

Krásnou a bezpečnou dovolenou!

 

Soutěžit o praktické věci na dovolenou od Pojišťovny VZP můžete zde.

dovolená pojištění zájezd
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%