V Brně začal festival
latinskoamerické kultury

V Brně začal festival
latinskoamerické kultury

12. 7. 2015

Vůně španělských a latinskoamerických pochoutek lákala kolemjdoucí na Starou radnici v Brně, kde začal 12. ročník festivalu Ibérica. Brno je letos poprvé hlavním dějištěm přehlídky, která dříve mívala základnu v Boskovicích na Blanensku. Část programu ale v Boskovicích zůstala i letos, tradičně přehlídka zavítá také do Prahy.

Festival původně orientovaný na kulturu Iberského poloostrova se letos otevřel také všem ostatním španělsky či portugalsky mluvícím zemím, a stal se tak přehlídkou iberoamerických kultur. Při dnešním zahájení lidé mohli ochutnat nejen tradiční španělské pochoutky, ale také třeba kolumbijsou kávu a jihoamerickou tequillu.

Hlavní hvězdy festivalu, zpěvák Arcángel a tanečnice Patricia Guerrerová, se poprvé představí 2. července v pražském Divadle Archa. Znovu společně vystoupí i při závěrečném festivalovém galakoncertu na nádvoří brněnského hradu Špilberk. Guerrerová v Brně povede také taneční dílnu pro středně pokročilé a pokročilé, což vzhledem k nabitému programu dělá výjimečně.

"Jedná se o skutečně exkluzivní záležitost a věříme, že si účastníci z workshopu odnesou jedinečné zážitky a především nenahraditelné zkušenosti," uvedla koordinátorka tvůrčích dílen Maria Cristina Roaová. Festival nabízí i taneční kurzy pro začátečníky, stejně jako dílny pro hráče na kytaru, kastaněty nebo typický flamenkový nástroj cajón.

"Letos jsme do nabídky tvůrčích dílen vůbec poprvé zařadili výuku flamenkového zpěvu. Lektorem bude uznávaný zpěvák Javier Rivera, kterého diváci mimo jiné uslyší na brněnském a boskovickém koncertu. Zájem o flamenkový zpěv nás velmi mile překvapil," řekla Roaová.

Letošní doprovodný program zahrnuje také například projekce španělských a latinskoamerických filmů v kině Art, festivalové fiesty a fotografickou výstavu. Přehlídka skončí 4. července. Více informací najdou zájemci na webu www.iberica.cz.


festival kultura
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%