Gott zavítá poprvé mezi 'kotlíkáře'

Gott zavítá poprvé mezi 'kotlíkáře'

12. 8. 2015

Po úspěchu na rockovém Rock for People před dvěma lety v Hradci Králové vystoupí Karel Gott 5. září poprvé na folkovém festivalu. Jako speciální host se představí se samostatným programem na akci Trampský širák v prostorech amfiteátru v Hanesově mlýně u Štoků na Vysočině.

Letošní ročník festivalu přichází s hostem, se kterým by folk a country nikdo nespojoval," uvedla za pořadatele Martina Chlaňová.

Mezi dalšími účinkujícími se po oba festivalové dny objeví stálice tuzemské folkové a country scény. Diváci se mohou těšit například na Vlastu Redla, Žalmana a spol, Nezmary, Hop Trop či Pacifik.

Zhruba hodinové vystoupení Gotta před dvěma lety na festivalu Rock for People vyvolalo nadšení i slzy dojetí. I mnozí z mladých rockových příznivců, kteří původně svoji účast na koncertu brali jako recesi, propadli vstřícné atmosféře a v závěru Gotta při hitech jako C'est la vie nebo Včelka Mája doprovázel sbor většiny z více než 12.000 přítomných lidí.

Loňský rok Gott zakončil dvěma koncerty před zaplněným hledištěm vysočanské O2 areny. Vystoupení byla součástí česko-slovenského turné, které celkem navštívilo přes 90.000 diváků. "Měl jsem zase mimořádně dobrý rok. Nové album mi vyšlo nejen u nás, ale i v německy mluvících zemích, kde jsem vydal i mou úplně první autobiografii Mezi dvěma světy," řekl tehdy ČTK Gott.

Nejpopulárnější tuzemský zpěvák v červenci oslavil 76. narozeniny, na špici české pop music se drží více než půl století. Pravidelně vítězí v anketách nejpopulárnějších zpěváků. Zlatým slavíkem se stal poprvé v roce 1963. Loni se při 49. ročníku tradiční ankety z prvenství radoval podevětatřicáté. V roce 1992 mu vydavatelství Supraphon udělilo Diamantovou desku za rekordních 13 milionů prodaných nosičů.

V polovině letošního roku se v bulvárních médiích spekulovalo o zdravotním stavu Gotta. Důvodem byla jeho červnová návštěva kardiologie v pražském IKEM. "Vše je v pořádku a nic, co by mělo ohrozit mou pracovní činnost, se nekoná," ujistil Gott své příznivce.

Na jaře Gott ukončil pětiletou spolupráci s dosavadním managementem a nedávno oznámil založení vlastní agentury Karel Gott Agency, jejímž je jediným majitelem. Jednatelkou společnosti je jeho manželka Ivana. Náplní práce agentury bude podle Gotta řídit a koordinovat jeho pracovní aktivity.

festival Karel Gott zpěvák
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.