Volte stranu, která
zakáže ta vedra!

Volte stranu, která
zakáže ta vedra!

14. 8. 2015

Ten titulek je samozřejmě nadsázka. Vždyť poručit větru a dešti zatím „dokázali“ jen komunisti. Ty já opravdu nemusím, ale jakou demokratickou stranu by měl člověk zvolit, aby měl alespoň trochu jistotu, že se bude starat o životní prostředí?

Nabízí se hned první možnost – Zelení. Celkem sympatická volba, jenže po odchodu Bursíka a Lišky je to strana zcela nevýrazných lidí. Co vám říká jméno Jana Drápalová? Nic? Mne také nic. A přitom je to jejich předsedkyně. Neberu.

A pak tady máme klasiku – ČSSD, ODS, Lidovce, TOP 09 a rychlokvašky zvané ANO. Ty poslední zcela zavrhuji, vzhledem k neskutečnému střetu zájmů Andreje Babiše. Velmi rád snižuje daně pěstitelům žluté řepky olejky, které přitom přes síť svých firem ovládá. Jaká je pak role ministra pro životní prostředí, jehož post tato strana zaštiťuje? Neberu.

TOP 09 a ODS bych také vyškrtl. Ti první dojíždějí na všeobecnou neoblíbenost Miroslava Kalouska, ti druzí na nepěknou historii a nevýraznost předsedy Petra Fialy. Neberu.

Socialisté mne děsí svými populárními hesly. Říkají vždy to, co se právě hodí. Vládnutí jim jde nejlépe v dobách bezkonfliktních a cyklickému růstu ekonomiky. To není úplně statečná politika a k ekologii mají stejně daleko jako ODS. Neberu.  

A konečně Lidovci. Mají ve vládě svého ministra zemědělství. Je to velký závazek a začínám mít pocit, že ten holobrádek zvaný Bělobrádek není vůbec špatný politik. Ve vládě si už prosadil řadu pobídek pro české zemědělce.

Vedra asi zakázat neumí, ale Lidovci jsou – alespoň pro mne – alternativou v příštím volebním období.

Beru!

glosa politika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%