Foto

Začíná festival nového
cirkusu Letní Letná

16. 8. 2015

Představením Bianco zahajuje v Praze soubor NoFit State z Velké Británie 12. ročník festivalu nového cirkusu Letní Letná. Soubor je zajímavý tím, že diváci jsou součástí představení. V šapitó nejsou židle, nikdo nemá své pevné místo, produkce se často odehrává nad hlavami návštěvníků. Po vystoupení se na stanu uskuteční videomapping odkazující k nerealizované stavbě knihovny architekta Jana Kaplického. 

Další zahraniční hvězdou bude francouzská skupina Compagnie Rasposo. Jejich představení Morsure je komornější a klasičtější, více obrazné a divadelní. Festival nabídne také další zahraniční i domácí soubory nového cirkusu, pohybového divadla či klaunerie, například premiéru společného představení režijní dvojice SKUTR a Loser(s), soubory Kitch Kong Company a Guillaume Martinet z Francie, Amanitas Fire Theatre, Cink Cink Cirk, Cirque Garuda, Cirkus TeTy, Cirkus Mlejn, Cirk La Putyka i Cirksession. 

Festival v Letenských sadech potrvá do 3. září a nabídne celkem 135 představení. Mnoho z nich je vhodných i pro děti, jimž je určena i festivalová škola.

Bližší informace jsou nawww.letniletna.cz.

cirkus Praha
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.