Výlet do italské Kalábrie
a malebný ostrov Capri

Výlet do italské Kalábrie
a malebný ostrov Capri

6. 10. 2015

Léto sice skončilo, přesto bych vás rád seznámil idylickým koutem jižní Itálie – Kalábrii, který jsme navštívili na přelomu srpna a září. Po dvaadvaceti hodinách jízdy autobusem z Dolních Studének z CK Hornet, jsme dorazili do Praia a Mare, do ubytovacího centra La Mantinera na čtrnáctidenní pobytový zájezd u moře.

Je to první městečko na severu Kalábrie. Až idylicky krásná krajina nejjižnější části Apeninského poloostrova s hornatou krajinou porostlou piniemi. Je omývána na západě Tyrhénským a na jihovýchodě Jónským mořem, které patří k nejčistším nejen v Itálii, ale v celé Evropě.

Toto ubytovací centrum se nachází v překrásném borovém hají. Můžete si vybrat ubytování dle finanční libosti od stanového, přes bungalovy, chatky až po hotely. Všechno skvěle zařízeno i pro stany - elektřina, kuchyňský kout, lednice apod. My bydleli v bungalovech s kuchyní a dvěma ložnicemi. Sociální zařízení výborné, od bidetu, klozetu, sprchovacího koutu a fénem pro ženy. Po nicneděláni a opalování u moře jsme také podnikali výlety do okolí.

První byl do známého pobřežního letoviska Scalea ležícího u Tyrhénského moře. Scalea je nejstarší městečko v oblasti Riviera de Cedri. Má asi 10 000 stálých obyvatel. Zde je možno si prohlédnout staré město s typickými úzkými uličkami, které se nachází na kopci. Dále shlédnout místní merkáto – tržiště. Tady nakoupíte vše za lidové ceny, na co si vzpomenete. Večer se koná církevní svátek a místní lidé jednu ulici vyzdobí barevným kobercem z dřevěných hoblin, po kterém projde procesí. Po skončení je vše zakončeno ohňostrojem.

Další výlet byl nasměrován na vyhlášený a opěvovaný ostrov pro prominenty Capri. Po jízdě do Sorrenta jsme se nalodili na trajekt, který přistál asi po dvaceti minutách na Capri. Zde jsme strávili skoro celý den. Nádherné zahrady a výhledy na moře. Večer celí utrmácení jsme se s radosti uložili ke spánku. Ráno opět do teplého moře. Protáhnout klouby a celé tělo. Toto je lepší jak deset doktorů.

Po načerpání sil jsme se těšili na nejoblíbenější výlet, který se koná, každoročně do městečka Diamante, na feferonkový festival – Peperoncino. Zde vám místní trhovci nabízí vše na ochutnávku od feferonkových past, čokolád, sýrů, různých pomazánek, po zmrzliny, salámy, různé likéry - to vše z papriček a pálivé. Podle Italů je Peperoncino bomba. Místní oslavy jsou provázeny folklorními a hudebními skupinami, které prochází městečkem.

Čtrnáct dní uteče jako voda a nastalo loučení s překrásným místem. Milí lidé, čisté a krásné moře a stála teplota kolem 30 ºC. Mnozí z Vás už určitě Itálii navštívili, ale přesto jsem Vás v kostce s tímto nádherným místem rád seznámil.

 

VĂ˝let do Kalábrie a malebnĂ˝ ostrov Capri / Tip na dovolenou (NáhledovĂ˝ obrázek)VĂ˝let do Kalábrie a malebnĂ˝ ostrov Capri / Tip na dovolenou (NáhledovĂ˝ obrázek)VĂ˝let do Kalábrie a malebnĂ˝ ostrov Capri / Tip na dovolenou (NáhledovĂ˝ obrázek)VĂ˝let do Kalábrie a malebnĂ˝ ostrov Capri / Tip na dovolenou (NáhledovĂ˝ obrázek)VĂ˝let do Kalábrie a malebnĂ˝ ostrov Capri / Tip na dovolenou (NáhledovĂ˝ obrázek)VĂ˝let do Kalábrie a malebnĂ˝ ostrov Capri / Tip na dovolenou (NáhledovĂ˝ obrázek)ScaleaPohled na mořeCapriZahrada na CapriCapri 2Vstup na plážVĂ˝let do Kalábrie a malebnĂ˝ ostrov Capri / Tip na dovolenou (NáhledovĂ˝ obrázek)VĂ˝let do Kalábrie a malebnĂ˝ ostrov Capri / Tip na dovolenou (NáhledovĂ˝ obrázek)VĂ˝let do Kalábrie a malebnĂ˝ ostrov Capri / Tip na dovolenou (NáhledovĂ˝ obrázek)VĂ˝let do Kalábrie a malebnĂ˝ ostrov Capri / Tip na dovolenou (NáhledovĂ˝ obrázek)

cestování dovolená naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.