Malé ohlédnutí za StarDance
FOTO: Česká televize

Malé ohlédnutí za StarDance

25. 12. 2015

Soutěž  StarDance sleduji od jejího prvního ročníku. V té záplavě reality show, kterou nás zásobují komerční televize, se Marku Ebenovi a Terezce Kostkové daří udržet vkus, vtip a noblesu, kterou si našimi médii neprávem opomíjený společenský tanec zaslouží. Přestože tato soutěž má trvale vysokou úroveň, letošní ročník byl pro mě přece jen trochu jiný, zvláštní, výjimečný.

Co se vlastně stalo? Nic jiného, než to, že pozvání do soutěže přijal člověk, který nemá ani smysl pro rytmus, ani pohybové nadání. Pravděpodobně  si tvůrci pořadu chtěli ověřit, zda i takový výrazně pohybově netalentovaný člověk je schopen svůj handicap zlomit a naučit se alespoň přijatelně tančit. To by však nesměl mít nálepku Tydýta z reklam a smysl pro humor. Velmi jsem se bavila jeho pohotovými glosami k hodnocení porotců a zřejmě jsem nebyla sama, protože diváci ho svým hlasováním posouvali do dalších kol. 

Nevím, ve kterém okamžiku, snad na to měly vliv i sebestředné slzy Leoše Mareše nad vyřazením, se začaly objevovat nenávistné komentáře proti Lukášovi tu v tisku, tu na facebooku. Nechápala jsem to. Co vlastně vadí? Lukáš Pavlásek? Neumí a ještě se tomu směje. Čemu se směje? Nám, divákům?! Možná. Ale nesoutěží se o milionové ceny a není co závidět. Tu dřinu? Nevím. Zábavu v dobré partě stejně naladěných lidí. Tu bych já byla schopna závidět, ale nač hned psát nenávistné vzkazy? Jsme cimrmanovsky naladěný národ a posílali jsme Lukášovi hlasy třeba i proto, že jsme se zlomyslně těšili, jak se on a choreografové popasují s čím dál náročnějšími kreacemi.

Na tyto útoky zareagoval Lukášův konkurent v soutěži Radek Banga a na Lukášovu podporu pohotově napsal svůj text k Lennonově písni Imagine, píseň nahrál a umístil na facebook. Úryvek textu:

"Já netvrdím, že Lukáš umí tančit, ale proto přece nemusí všichni tak jančit, myslím, že nenávisti je ve světě beztak dost, ale chápu, že lidi si musí někde vybít zlost, i přesto věřím, že je ve vás nějaká láska pro Lukáše Pavláska."

Radek Banga, muzikant, který se netají svým romským původem, ani tím, že žil nějaký čas jako bezdomovec, vycítil dříve než jiní nebezpečnost takovýchto nálad a nespravedlivě napadanému Lukášovi přispěchal na pomoc. Snad se mu podařilo trochu zklidnit situaci. V dalším kole byl vyřazen. Do finále postoupili Lukáš Pavlásek, Jitka Schneiderová a Maruška Doležalová se svými tanečními partnery. Vše dopadlo tak jak mělo, zvítězila Maruška, druhá Jitka , třetí Lukáš, který se přece jen naučil alespoň pár tanečních kroků. Národ byl spokojen.

Následující den jsem se dočetla v médiích, že Lukáš Pavlásek nezvítězil, vítězný pár spolu začal chodit a největší výstřih měla Jitka Čvančarová, která svými vnadami zastínila i Terezu Kostkovou. Gentlemanský počin Radka Bangy v tak silné konkurenci zůstal zapomenut a Radek Banga se tak nestal frajerem roku.

Jsem si jista, že se z toho nerozbrečí. Nejmenuje se Leoš a je opravdu frajer.

Pro mě měla letošní soutěž kromě už jmenovaných tanečních párů i dalšího vítěze - gentlemana Radka Bangu a byla o tanci a taky hodně o nás.

Česká televize zábava
Hodnocení:
(4.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.