Hopman Cup: Češi porazili Australany 2:0
FOTO: Wikipedia Commons a Hopman Cup - Karolína Plíšková a Jiří Veselý

Hopman Cup: Češi porazili Australany 2:0

3. 1. 2016

Dnes začal první den tenisového turnaje Hopman Cupu v australském Perthu. Ve skupině A hrají za Česko Karolína Plíšková a Jiří Veselý, oba debutují. Znají se spolu z dětství, kdy oba hráli a učili se tenisu v tenisových školách v Německu. Zatím spolu nehráli ve smíšené čtyřhře. Je to premiéra.

Za Australia Gold ve skupině A hrají Jarmila Gajdošová, Australanka se slovenskými kořeny a Lleyton Hewitt, Australan - bývalá světová jednička. Doposud drží rekord, kdy se stal světovou jedničkou v necelých 21 letech. Dnes je otcem tří dětí, dvou dcerek a jednoho chlapce. Za manželku si vzal populární herečku a zpěvačku Bec - Rebeccu Cartwright. Je miláčkem autralských fanoušků i ve svém věku 34 let.

Dnes odehrál první zápas Lleyton Hewitt s Jiřím Veselým a podlehl mu v třísetové bitvě. V prvním setu to bylo 3:6, ve druhém, v tiebreraku 7:6 a ve třetím 4:6. V Aréně v Perthu lidé dlouho tleskali, ač byl poražen. Je to jeden z nejhezčích tenisových duelů nyní na počátku roku. Jiří Veselý začal perfektním vstupem do nové tenisové sezóny.

Svůj debut odehrává na Hopman Cupu i 11. hračka světa, dle žebříčku WTA, Karolína Plíšková. Uštědřila rekord roku 2015, nastřílela nejvíce es - a to 517, porazila i světovou jedničku Serenu Williamsovou, s kterou se utká také na tomto turnaji, ve čtvrtek.

Karolína Plíšková porazila za hodinu a šest minut Jarmilu Gajdošovou 7:5 a 6:3. V obouch setech výborně servírovala. I Karolíně se její debut excelentně povedl.

Jen připomínám, že Hopman Cup se hraje od roku 1989, kdy měl premiéru a vyhráli ho Helena Suková a Miroslav Mečíř. O pět let později v roce 1994 Jana Novotná a Petr Korda. V roce 2012 vyhráli Petra Kvitová a Tomáš Berdych.

Češi porazili Australany 2:0. V nočních hodinách hrají smíšenou čtyřhru.

Sportu zdar!

 

 

sport tenis
Hodnocení:
(3.8 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.