U mne jste skončil, pane Václave Klausi
ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org

U mne jste skončil, pane Václave Klausi

12. 3. 2016

Říkám předem a na rovinu, že jsem pravicový volič a Václav Klaus pro mne po revoluci znamenal idol moderního evropského politika. Docela chytrý chlapík, který se najednou zjevil odněkud z jakéhosi prognosťáku a měl celkem jasnou představu, jak by měla fungovat tržní ekonomika.

Z centrálně plánovaného socialistického hospodářství zavedl ten hnusný kapitalismus, na který mnoho z nás nadává (přitom se nyní máme prokazatelně nejlépe v historii této země) a jenž jako jediný funguje na lidské pokolení se všemi jeho špatnými vlastnostmi.

Václav Klaus uvolnil kurz české koruny, otevřel zadrátované hranice, dal v kuponové privatizaci šanci všem občanům, aby se sami podíleli na odstátnění podniků, bravurně zvládl měnovou odluku při dělení Československa. Z rozdělení země jej neviňme. Slováci si samostatný stát přáli, nesnášeli, když se o nich rozhoduje v Praze, a je tedy dobře, že se tak stalo. A jednání s divným chlapíkem Vladimírem Mečiarem asi nebyla úplně jednoduchá.

Jenže Václav Klaus, ovíněn úspěchy, nechtěl vidět neúspěchy. Samozřejmě, na změně režimu lze pokaždé dobře vydělat. Proto mnoho neférových Čecháčků i Moraváčků této situace dokonale využilo a stali se tuneláři a korupčníky. Do tepláků jich šlo jen několik, mnoho si nakradené peníze kvůli tehdy nedůsledné a Klausem přezírané špatné legislativě pěkně užívá.

Když se kácí les, musí létat třísky? Nemyslím. A to je první moment, proč jsem pana Klause už nevolil. Dodala mi opoziční smlouva, kdy mne jako voliče podvedl.

Tím druhým hlavním důvodem, proč už nemusím Václava Klause, je jeho celková stařecká zapšklost vůči Evropě. Vadí mi jeho neustálé výpady proti Evropské unii, která je přes všechny své nedostatky dobrým projektem a správným protipólem tvrdé americké, ruské a asijské konkurenci.

A úplně mne dorazil svým trapným vystoupením na předvolebním shromáždění německé strany Alternativa pro Německo (AfD) v Neuwiedu. Proto jsem se k tomuto textu nakonec odhodlal.

Nezlobte se, ale u mne jste tímto definitivně skončil, pane Václave Klausi.

 

glosa politika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.7 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.