Pampeliška - klip na text Zuzany Pivcové
FOTO: autor

Pampeliška - klip na text Zuzany Pivcové

30. 4. 2016

Tuto píseň jsem dělal rád ze dvou důvodů - tím prvním byla báseň Zuzky, hravá, zpěvná a plná jinotajů. Tím druhým byl můj obdiv k pampelišce, Nezdolné, vytrvalé, léčivé a krásné rostlince, která je ovšem taky považována za plevelnatou. Dokáže ze zahrady vytlačit slabší rostlinky a k přežití jí stačí jen malý odenek zapomenutý v zemi. Je vytrvalá, asi jako láska....

Báseň, kterou tady Zuzana uveřejnila poměrně nedávno, měla původně jen dvě sloky a jmenovala se Má lásko planá. S mírnou diplomacií se mi podařilo přimět autorku, aby mi dovolila změnit, co změnit chci, a aby dopsala ještě další dvě sloky, aby se nemuselo stále opakovat. Dostal jsem obratem trojnásobné množství. Takhle pracují profesionální textaři. Podezírám Zuzku, že báseň měla v téhle konečné podobě v šuplíku a jen ze skromnosti ji nechtěla uveřejnit celou, anebo má exkluzivní smlouvu s básnivou Múzou. To druhé bude pravda...

Píseň vznikla proto tak rychle, protože pampelišky právě kvetou. Za měsíc už budou louky vypadat jinak. Ale ona ta píseň vlastně ani není o pampelišce.... A ještě pro ty, kteří by chtěli vědět, kde jsem klip natáčel - ten obzor plný pampelišek je nedaleko Brna, nad obcí Říčany.

Snad se film bude líbit, dávám ho sem všem pro radost a potěšení.

 

.

 

hudba Moje poezie
Hodnocení:
(4.9 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%