Dalších  devět českých tisícovek
FOTO: Ilona Kolářová

Dalších devět českých tisícovek

6. 11. 2016

Poslední říjnový víkend se nám z hlediska sbírání českých tisícovek vydařil. Ulovili jsme jich celkem 9. V pátek pět jizerských: Černý vrch (1025 m), Milíře (1003 m), Na Kneipě (1013 m), Polední kameny (1007 m), Smědavská hora (1084 m) a v sobotu čtyři krkonošské: Plešivec (1210 m), Zadní Plech (1210 m), Janova skála (1002 m) a Čertova hora (1021 m). Počasí nebylo moc příznivé, ale nás, coby skalní turisty, nějaký déšť nebo mlha nemůže rozhodit. Pokud je dobré oblečení, nevadí ani dvě hodiny hustého deště. V pátek pršelo hodně a k některých vrcholům jsme se museli prodírat po neznačených cestách, takže jsme byli rádi, když jsme se z lesa vypotáceli ještě za světla. Za nejhorší bych označila neznačenou krkolomnou stezku na Milíře, kde jsme většinou poskakovali po rašeliníku a propadávali se do vody.

V neděli sice nepršelo, ale pro změnu foukal silný vítr a pocitová teplota v Krkonoších se pohybovala kolem minus dvou stupňů celsia. I přes  obrovskou zimu jsme potkávali po značených cestách procesí turistů zahalených v zimních bundách a čepicích. Rukavice byly samozřejmostí. Litovala jsem, že jsem doma zapomněla teflonové palčáky, poněvadž v prstových rukavicích jsem neskutečně trpěla. Na krkonošských vrcholech jsem zažila letošní první poletující sníh.

 V České republice je v současné době oficiálně evidováno 395 hlavních a 187 vedlejších tisícových vrcholů v šestnácti pohořích. Tímto  víkendovým pobytem jsme zkompletovali sbírku všech čtrnácti Jizerských tisícovek a jednoho vedlejšího s příznačným názvem Bílá smrt. Nejvíce nasbíraných vrcholů máme ze Šumavy, naopak nulovou bilanci máme z Orlických hor.

Záznam z 28. 10. zde: http://www.movescount.com/cs/moves/move129051720

Záznam z 29. 10 zde: http://www.movescount.com/cs/moves/move129051753

 

Bohužel jsem si zapomněla doma hrudní pás, takže aktivity jsou bez ukazatele srdečního tepu.

cestování turistika
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.