Když nebyly supermarkety
Ilustrační foto: obecnetin.cz

Když nebyly supermarkety

21. 11. 2016
Nedávné diskusní téma o tom, jak jsme nakupovali v době, kdy neexistovaly velké supermarkety, přineslo spoustu zajímavých názorů (viz zde). Některé z nich se objeví v Magazínu DNES, který vychází jako součást deníku MF DNES, už tento čtvrtek, 24.11.
 
Téma pojednává o tom, jak vypadalo nakupování a vaření v běžných českých domácnostech v takzvané době předsupermarketové. Už z diskuse na i60.cz je jasné, že jde o téma, které vzbuzuje vášně. Někteří lidé tvrdí, že by se do doby, kdy regály v samoobsluhách zely prázdnotou a na běžné věci se stály fronty, nikdy vrátit nechtěli. Jiní jsou přesvědčeni, že tehdy byly potraviny kvalitnější, protože existovaly státní normy. Raději by oželeli dnešní velký výběr a spokojili se s nabídkou menší, která podle nich byla vyšší kvality.
 
Co na to říká odbornice z Vysoké školy chemicko-technologické, která je expertka na měření kvality potravin, nebo historik, si můžete přečíst v tématu ve čtvrtečním magazínu, k jehož vzniku jste mnozí svými názory, zkušenostmi a vzpomínkami výrazně pomohli.
 
komunismus nákupy vzpomínky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.7 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.