Energetičtí upíři
Ilustrační foto: archiv autorky

Energetičtí upíři

16. 12. 2016

Upíre, vampýre
Já se tě nebojím.
Nezkoušej útočit
sic s tebou zatočím.

Určitě to všichni znáte. Jste s někým v jedné místnosti a necítíte se ve své kůži. Po chvíli pociťujete únavu, je vám nějak divně, začnete se ošívat a máte nutkání odejít. Pokud zůstanete, dostaví se bolesti hlavy a žaludku, jste vyčerpáni. Téměř na sto procent jste v kontaktu s energetickým upírem, vysávající z vás energii. Energetiční upíři neboli "Okradači energií" jsou  lidé, kteří neumí čerpat energii z jiných zdrojů, ale odebírají ji z ostatních  lidí. Rozdělila jsem je do dvou hlavních skupin:

 1. Úmyslní upíři.

V druhých úmyslně vyvolávají hněv, provokují, kritizují, ponižují, intrikují, otravují své okolí, potom čerpají životní energii z projevů sebeobrany napadeného. Čím silnější emoce vyvolají (pláč, křik, stud, strach, zuřivost…), tím lépe. Poté se stáhnou, začnou se chovat normálně, ale jen na tak dlouho, dokud nebudou potřebovat další dávku. Někteří potřebují svou dávku každý den, někteří jen občas. Chovají se stejně jako narkomani. Pozor, těmito upíry mohou být i diskutéři na různých sociálních sítí a fórech, kdy se snaží vyprovokovat hádky. Bývají nesmírně rafinovaní. Nahodí udičku a číhají, kdo se chytne.

2. Neúmyslní upíři.

Neustále naříkají a litují se. Jsou stejně rafinovaní jako úmyslní upíři, ale na rozdíl od nich si neuvědomují, že někomu ubližují a konají tak nevědomě. Bědují nad svým životem a potřebují nutně někoho, kdo je ochoten je vyslyšet, ale přitom je jim úplně jedno, kdo to je, hlavně, že je poslouchá. Někteří z nich pořád všechno kritizují, jsou věčně nespokojení, nezavřou pusu, dramatizují, přehání a staví se do pozice oběti, které není pomoci, které nemá nikdo rád atd. Nejlépe by bylo s nimi přerušit vztahy, ale to dost dobře nejde, poněvadž v drtivé většině těchto okradačů energie se jedná o někoho z rodiny, práce či blízkého okolí.

Energetičtí upíři

Jak se  bránit?
Především si musíme uvědomit, že nám odčerpají energii, jen pokud jim to sami dovolíme. To znamená, že se nesmíme nechat vtáhnout do jejich hry. Upíři, ať úmyslní či neúmyslní, se budou snažit za každou cenu z nás vydolovat nějakou reakci, pokoušet se najít naše zranitelné místo, kam budou útočit, aby si mohli ucucnout z naší energie a jim se trochu ulevilo.  Mohou to být pocity viny, výčitky, vyvolání pocitu křivdy, atd. Musíme zůstat v pozici pozorovatele, nedávat najevo své emoce a na diskuzních fórech jejich urážky ignorovat a hlavně nereagovat. Dobré je také vytvořit si vizuální ochranný obal v podobě bubliny z bílého světla a v případě ataku překřížit nějakou část svého těla. Nohy, ruce na prsou, nebo stačí i pouhý ukazováček s prostředníčkem a vytvořit pomyslný kříž, aby nemohla unikat energie. Můžeme požádat o pomoc anděly a nosit ochranné amulety.  Pokud máme silnou ochranu, atak upírů se obrátí zpět proti nim. Pochopitelně je nejlépe začít pracovat sám na sobě, aby člověk získal sebedůvěru. Nejsnadnějším upířím cílem jsou lidé s nízkým sebevědomím, jež si nevěří.

Energetičtí upíři

V posledních několika letech se setkávám pravidelně s dvěma neúmyslnými energetickými upíry a dalo mi hodně práce, než jsem prokoukla jejich důmyslné útoky. Stýkám se s nimi i nadále, ovšem už mi neubližují. Zajímavé je, že téměř okamžitě, když jsem začala jejich ataky odvracet, našli si jiné oběti. 

 

Soutěžní příspěvek na téma "Zážitek roku 2016". Jaký byl pro vás rok 2016? Zažili jste letos něco mimořádného? Byl to pro vás pozitivní rok nebo máte za sebou spíše negativní zkušenost či událost? Vložte i vy do soutěže svůj příspěvek a vyhrajte velkokapacitní flashdisk. Více informací o soutěži včetně pravidel najdete zde.

 

mezi nebem a zemí Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.