Martin Lehocký (Vítkovice Tours): Přibývá seniorů, kteří jezdí na dovolenou s vnoučaty
Martin Lehocký, výkonný ředitel Vítkovice Tours

Martin Lehocký (Vítkovice Tours): Přibývá seniorů, kteří jezdí na dovolenou s vnoučaty

26. 1. 2017

Cestovní kancelář Vítkovice Tours se zaměřuje na oblast Jadranu, a to již od roku 1991. Doménou společnosti jsou nejen rodinné zájezdy, ale také zájezdy pro seniory. Pro ty dokonce cestovka založila Klub českých seniorů na Jadranu."Senioři nás mnohdy překvapí svojí vitalitou i přístupem k trávení dovolené. Právě prostřednictvím našeho klubu můžeme nabídnout seniorům ty nejlepší služby," říká v rozhovoru pro portál i60 výkonný ředtel Vítkovice Tours Martin Lehocký.

Vaše cestovní kancelář se řadu let zaměřuje především na Chorvatsko. Kolik klientů ročně s vaší cestovkou do Chorvatska odcestuje?
Celkový počet klientů je určitě zajímavý údaj, přesto, ještě raději sledujeme, kolik klientů se k nám vrací a opakovaně využívá našich služeb. To je pro nás údaj, který jednoznačně vypovídá o tom, jak dobře děláme svoji práci a zda jsou naši klienti opravdu spokojeni. S Vítkovice Tours ročně vycestuje na pobřeží Jadranu, tzn. do Chorvatska, Černé Hory, Slovinska, Albánie a Itálie, cca 45 tisíc klientů. Z tohoto množství se k nám vrací opakovaně přes 80 procent! Máme dokonce několik desítek klientů, kteří si oblíbili Jadran natolik, že se námi jezdí pravidelně i více než 15 nebo 20 let.

Jaké lokality jsou v posledních letech nejoblíbenější a proč?
Nejvíce klientů s námi cestuje na oblíbenou Makarskou riviéru, tedy městečka Brela, Baška Voda, Promajna, Makarska, Tučepi, Gradac. Důvodem jsou především krásné oblázkové pláže, nádherná okolní příroda, jedno z nejhezčích koupání v Chorvatsku. Klienti rovněž oceňují široké možnosti volnočasových aktivit  jako jsou výlety, vodní a další sportovní aktivity, procházky. Milovníci jídla zde najdou desítky vynikajících a vyhlášených restaurací, stejně jako širokou nabídku dalších služeb. Léta se specializujete přímo na seniorskou klientelu.

V čem je podle vás odlišná od ostatních cílových skupin, jaké speciální požadavky senioři mívají?
Ano, to máte pravdu, seniorská klientela je nám velice blízká. Proto jsme před několik lety založili Klub českých seniorů na Jadranu, který si za dobu své existence získal velkou popularitu. Právě speciální požadavky seniorů dokážeme touto cestou uspokojovat. Nejsou to jenom speciální programy pro seniory, ale v nabídce destinací a ubytovacích kapacit zohledňujeme také případná zdravotní omezení, lékařský dohled nebo nabídku vyžití právě pro tuto cílovou skupinu. Musím konstatovat, že senioři nás mnohdy překvapí svojí vitalitou i přístupem k trávení dovolené. Často se jedná o znalce daných destinací, kteří jezdí pravidelně. Pečlivě si vybírají lokality s pěknou přírodou, ubytováním za příznivé ceny a již tradičně i se speciálním programem pro seniory.

Co konkrétně klub nabízí a jaké mají jeho členové výhody?
Pro seniory před každou sezónou připravujeme v rámci Klubu českých seniorů na Jadranu zábavné programy zahrnující kulturní a taneční večery, soutěže, filmotéku a další aktivity dle jejich přání. Protože chceme, aby senioři současně udělali něco pro své zdraví, zařadili jsme do programu také pohybové aktivity, ranní rozcvičky, pravidelné procházky, ale také inhalace, měření tlaku a cukru a v neposlední řadě přednášky s lékařem a fyzioterapeutem.

Pořádáte pro klienty také nějaké výlety po okolí? Jaké jsou nejoblíbenější?
Výlety jsou velmi oblíbenou fakultativní službou, kterou nabízíme v rámci pobytů pro seniory. Nejčastěji organizovaným výletem je lodní výlet na Makarskou s prohlídkou, volným programem a večerní plavbou zpět do místa pobytu. Možností je samozřejmě nespočet, záleží jenom na preferencích klientů.

Mnozí senioři vyhledávají zájezdy, kde je nabídka samostatných jednolůžkových pokojů. Jaká je nabídka této služby a jak vysoký je přípalek za jednolůžkové pokoje?
U zájezdů pro seniory je nabídka jednolůžkových pokojů standardem. Rok od roku evidujeme rostoucí zájem individuálních klientů, protože jak zjišťujeme, současný senior je aktivní a rád vyhledává nové kontakty a přátelství. Využije tedy pohodlí a soukromí jednolůžkového pokoje a v průběhu dne se v rámci připraveného programu potkává s dalšími klienty a svoji dovolenou tráví aktivním způsobem. Ceny příplatku za jednolůžkový pokoj jsou u těchto zájezdů obvykle 500-3000 Kč/os./týden.

Pro seniory je důležitá i případná lékařská pomoc v místě. Jak je to u zájezdů s vaší cestovní kanceláří?
V každém místě i ubytovací kapacitě se o naše seniory stará zkušený delegát a animátoři, kteří obratem zajistí jak první pomoc v případě naléhavé zdravotní události či obratem kontaktují lékařskou pomoc a zajistí převoz s jejich doprovodem do zdravotnického zařízení v místě pobytu. Navíc u každého seniorského pobytu máme jako hosta lékaře či fyzioterapeuta.

Mnoho seniorů bere na dovolenou i svá vnoučata. Jak jsou zvýhodněny pobyty pro děti?
To máte pravdu, klientů, kteří berou svá vnoučata na prázdniny k moři, přibývá. S Vítkovice Tours je to ale mnohem příjemnější. Zatímco si senioři můžou užívat program klubu seniorů, děti můžou trávit čas s našimi animátory v rodinných Neptun klubech. V naší nabídce najdete desítky zájezdů, kde mají děti do 12 let ubytování i stravu zdarma. Nebo se jednoduše poraďte s mými kolegy na bezplatné lince 800 567 567 nebo pošlete dotaz prostřednictvím formuláře na www.ckvt.cz.

Jaké konkrétní lokality byste doporučil našim čtenářům v jiných zemích kromě Chorvatska?
V dnešní době jsou téměř neomezené možnosti cestování. Záleží výhradně na konkrétní představě klienta o způsobu trávení dovolené a jeho preferencích. Pří výběru je nutno zvážit mimo jiné způsob a časovou náročnost dopravy, možnosti vyžití na místě, formu stravování, dostupnost požadovaných služeb, ale také svůj aktuální zdravotní stav. Poslední dvě sezóny 2015 a 2016 byly mimořádně populární veškeré lázeňské lokality jako je tradiční Maďarsko nebo oblíbené Slovinsko (např. termální lázně Moravske Toplice). Právě s krátkodobým pobytem ve slovinských lázních zvyknou naši klienti spojovat svoji cestu k Jadranskému moři.

Proč by si měli senioři vybrat zájezd právě u vás, jak byste shrnul hlavní výhody dovolené s vaší cestovní kanceláří?
CK Vítkovice Tours poskytuje své služby od roku 1991, takže naši klienti nás považují za tradiční a spolehlivou cestovku, na kterou se můžou spolehnout. Dokladem toho je mimo jiné cena „Nejlepší cestovní kancelář ČR“, kterou jsme letos získali již potřetí. O jejím udělení rozhodují spotřebitelé v internetovém hlasování - o to více si ceny vážíme. Ročně s námi vycestuje skoro 45 tisíc spokojených klientů, přitom procento reklamací nedosahuje ani 1%! Jsme to na pyšní a neustále se snažíme naše služby zdokonalovat. Specializujeme se na oblast Jadranu. Máme proto nejširší nabídku ubytování ve více než 530 různých typech hotelů, apartmánů či soukromých objektech. Mimo to již několik sezón nabízíme zájezdy v Bulharsku, letos taky řecké ostrovy. Klienty dopravíme až na místo pobytu! V ČR máme více než 70 nástupních míst, provozujeme charterové lety z Prahy (Split, Dubrovník, Podgorica) a jako jediní taky z Ostravy do Splitu. Místní transfer z/na letiště je samozřejmostí. V našich nabídkách nelžeme! Když je ubytování nižší kategorie, tak to máme v popisu uvedeno, pokud je hotel vzdálen od pobřeží 200 m, tak se na to můžete spolehnout a pokud nabízíme pokoj s klimatizací, tak je opravdu k dispozici. Ve všech destinacích máme zkušené, česky mluvící delegáty, na které se můžete kdykoliv s důvěrou obrátit. Nejvíce klienti tuto službu ocení až nastanou nepředvídané okolnosti, které se mohou vyskytnout.

 

A nyní pozor. Cestovní kancelář Vítkovice Tours nabízí exkluzivně slevy registrovaným čtenářům portálu i60 (registrovat se můžete zde), a to konkrétně na zájezdy Klubu českých seniorů na Jadranu, které najdete zde: http://www.ckvt.cz/senior-kluby-na-jadranu. Na všechny uvedené zájezdy platí sleva 5%, kterou lze uplatnit při objednávce zájezdu, kdy stačí uvést kód "i60". Platí i pro objednání na pobočkách CK.

 

 

 

 

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.