Internet a Vy, 4.díl: Jak hrát hry na internetu a kde je najít?
FOTO: pinterest.com

Internet a Vy, 4.díl: Jak hrát hry na internetu a kde je najít?

31. 1. 2017

Pokud občas máte dlouhou chvilku nebo si jen zkrátka chcete zahrát nějakou hru, ale nemáte zrovna s kým, zkuste hry na internetu. Nachází se tam tisíce různých her od logických až po akční a hrát je většinou není žádná věda. Hry jsou ve většině případů zdarma, a tak se nemusíte bát, že byste museli později něco platit. Pojďme se společně podívat, kde si hry můžete zahrát a jaké si můžete vybrat.

Kde se hry dají hrát?
Na hraní her na internetu není nic složitého, takže se nemusíte bát složitých návodů a nekonečného klikání. Děti jsou přece nejrozšířenější skupinou hráčů, a tak nic nemůže být příliš složité. U každé hry, kterou na internetu najdete, by měl být stručný úvod, občas také popis průběhu hry. Existuje několik stránek, kde můžete hry najít, například: https://www.hry.cz/ , http://www.gamepark.cz/web-hry a http://www.onlinovky.cz/. Existuje však mnohem více stránek, vybrala jsem pouze ty nejznámější, ale pokud by vám ani jedna z těchto webových stránek nevyhovovala, do vyhledávače stačí napsat například internetové hry a můžete si vybrat dle vašich preferencí. Mojí nejoblíbenější stránkou jsou hry.cz, které velice doporučuji:

 

hry 1

 

Druhy her a jak je hrát
Jak už jsem zmínila, na internetu můžeme nalézt tisíce možná i miliony her, a tak vám bohužel nemohu vysvětlovat návod ke každé z nich. Na ukázku jsem si však vybrala oblíbenou hru mé babičky, kterou je Slovní fotbal (https://www.hry.cz/hra/slovni-fotbal nebo https://www.hry.cz/hra/slovny-futbal). Tuto hru najdete na stránkách hry.cz, kde se vám může ukázat na hlavní ploše, jelikož je to hra velice populární, v případě, že by tato hra nebyla na hlavní ploše, v horní části stránky naleznete lupičku s nápisem Hledat, kam můžete zadat název hry, kterou hledáte. Po kliknutí, se vám ukážou následující tři hry. Vyberte si jednu variantu z her s vlajkami a klikněte na ni.

 

hry2

 

Kliknutí vás přesune na stránku s úvodem do hry a se stručným popisem, jak se hra hraje. Pak už jen stačí kliknout na červenou ikonu Hrát, která se nachází v pravé části stránky, a můžete začít.

Na této stránce si však nemusí hrát pouze Slovní fotbal, nachází se zde spoustu jiných her. Vrátíte-li se na hlavní stránku (https://www.hry.cz), v horní části stránky uvidíte tři bublinky s texty Nově přidané, logické a všechna zařízení. My se budeme zabývat ikonou logické, jelikož si po kliknutí na tuto ikonu můžete přečíst všechny žánry her, které se na této stránce nachází. Pak už jen stačí kliknout na vámi vybraný druh a zobrazí se vám spoustu her, kde se už pouze vy rozhodnete, kterou s nich si zahrajete.

Některé hry jsou dlouhotrvající a vyžadují registraci, jelikož pokaždé, když se ke hraní vrátíte, budete na stejném místě, kde jste přestali. Jiné hry, jako například již zmíněný Slovní fotbal jsou hry krátkodobé. Pokaždé, když tyto hry hrajete, hrajete zcela od začátku nebo novou hru s jiným hráčem.

To by bylo k dnešnímu dílu vše a příště si ukážeme, jak si na internetu zřídit úložiště pro fotky a dokumenty. Přeji příjemné hraní! 

 

Internet a Vy
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%