Poznáte nádraží?
FOTO: autorka

Poznáte nádraží?

6. 2. 2017

Nádraží, o které píši, se nachází v Severních Čechách. Jedná se o trojkolejnou železniční stanici v malém městečku. Přímo u nádražní budovy stojí turistický ukazatel, odkazující na jednu z několika set českých tisícovek, jejíž jméno najdeme v názvu hledané železniční stanice.

Na vrchol tisícovky vede několik cest, od nádraží stezka měří pouhých 7 km. S převýšením je to horší, ale výstup se dá v pohodě zvládnout. Vrchol není skalka, nýbrž plošina s rozhlednou, odkud se za krásného počasí naskýtá nádherný pohled jak na českou, tak na polskou stranu. Kousek od vrcholu vznikl hraniční přechod do sousedního Polska.

Turistická, modrě označená  stezka prochází kolem štol, kde se dříve těžila cínová ruda. Nesou poetické názvy, z nichž se mi nejvíce líbí Beránek boží. Kvůli bezpečnosti a ochraně netopýrů  jsou zabezpečené mřížemi. 

Kolem hory vede unikátní projekt Singltrek, což je důmyslně navržená síť lesních terénních stezek pro cyklisty, které jsou budovány a udržovány dle přesných pravidel s maximálním ohledem na okolní přírodu.

Věřím, že dle těchto informací většina čtenářů už název nádraží s přehledem uhodne.

 

Železnice je kromě zaměstnání také velkým koníčkem mého manžela a spousty našich přátel,  takže se při každém výletě stavujeme na nádražích a neustále se fotí a fotí. A to nejen v u nás v Česku.

 

 

 

Fotohádanky
Hodnocení:
(4.4 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%