Romantická Paříž láká zamilované páry
Ilustrační foto: pixabay.com

Romantická Paříž láká zamilované páry

9. 3. 2017

Příjemné posezení v kavárně na nábřeží, dlouhá procházka po širokých bulvárech, umělecké sbírky, výstup na Eiffelovu věž nebo plavba po Seině. To všechno a mnoho dalších nabízí francouzská metropole Paříž. Češi mají tu výhodu, že to do města lásky mají velmi blízko, takže si tam mohou zaletět třeba jenom na víkend nebo si tu rovnou naplánovat dlouhou dovolenou.

Paříž jako kulisa dovolené
Jestli plánujete pobyt v Paříži se svojí drahou polovičkou, rozhodně byste neměli vynechat několik hlavních míst, které podle cestopisů navodí tu správnou atmosféru. Jeden den se určitě vydejte k bazilice Sacre Coeur. Úzké uličky za ní přímo vybízí k obědu na bíločervených ubrusech tamních restaurací. Můžete se vydat i po stopách Vincenta van Gogha a nezapomeňte dojít až k Moulin Rouge. Vrcholem vašeho programu by měla být návštěva Eiffelovky. Nahoře ale nemusí být tak velký prostor pro romantiku a spíše vás tam čekají davy lidí než místo pro žádost o ruku. Schovejte si to raději na plavbu parníkem nebo posezení v kavárně u Notre Dame, u kterého si rozhodně nechejte na památku zhotovit partnerskou karikaturu.

Jak vybírat hotely a letenky
Pokud chcete využít zejména levné cestování, vyplatí se naplánovat si pobyt v Paříži na vlastní pěst. Nemusíte tak zaplatit cestovním kancelářím zbytečné výdaje za organizaci a uvidíte přesně to, co chcete navštívit. V dnešní době internetu si všechno zařídíte v pohodlí domova. Už vyhledání letenek je velmi jednoduché a můžete při tom využít vyhledávač nejlevnějších letů podle vašich volných termínů. Jedním z nich je například Skyscanner. Stejně tak hotely v Paříži lze vyhledat podle požadovaných parametrů a zvolit můžete ty, které jsou v dostupné blízkosti centra nebo stanice metra. Tím pádem budete blízko těch míst, která chcete ve francouzské metropoli vidět.

Připraveno ve spolupráci s radicestujeme.eu.

cestování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.