Senioři cestovatelé v Magazínu DNES
Ilustrační foto: Delfin travel

Senioři cestovatelé v Magazínu DNES

28. 5. 2017
Lidé, kteří v penzi rádi a často cestují. Jak současní aktivní senioři radikálně změnili svět byznysu s dovolenými. Co mají dříve narození rádi na cestách, co je baví. To jsou témata, kterým bude věnován velký text ve čtvrtečním Magazínu DNES, příloze deníku MF DNES. A protože právě mezi čtenáři magazínu i60 je hodně akčních turistů, píše se tam i o nich.
 
Se svými bohatými cestovatelskými zkušenostmi se svěřila Jarmila Jakubcová. O tom, jak se cestuje single, jaké to má výhody  a nevýhody, povídá další odvážná a akční cestovatelka Zuzana Pivcová.
 
"Pokaždé, když chci psát nějaké téma týkající se zajímavých lidí vyššího věku, zjistím, že nejvíce jich je právě mezi čtenáři magazínu i60. Přímo mě fascinuje, jak jsou dnešní senioři jiní, jakou mají kuráž a chuť stále poznávat něco nového. A hlavně jak hezky a výstižně o tom mnozí z nich umí psát a povídat," říká autorka textu Scarlett Wilková.
 
V tématu mluví například také Tomáš Hubka, který vede cestovní kancelář Delfin travel zaměřenou právě na zájezdy pro seniory. A ten říká: "Čeští senioři milují cestování, mnozí vyjíždějí do zahraničí dvakrát i vícekrát do roka. Jedná se už o jinou generaci než senioři bývali. Ti dnešní ve věku, kdy se odchází do penze, velmi často dále pracují, přivydělávají si. Děti mají pryč z domu, bydlení mají vyřešené. Už je moc nebaví utrácet na oblečení či vybavení domácnosti, podstatnější je pro něco vidět, zažít. Pokud žijí v páru, není pro ně problém peníze na cestování odložit. Jejich životní situace je dobrá, oni jsou v pohodě."
 
Názory a zkušenosti dalších lidí a mnohé zajímavosti o současné situaci v cestovních ruchu si tedy můžete přečíst už ve čtvrtek v MF DNES.
cestování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%